SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Vezi ce exerciţii au avut de rezolvat copiii la test

Publicat: Miercuri, 09 Mai 2018 15:11 // Actualizat: Miercuri, 09 Mai 2018 15:15 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-AElevii de clasa a II-a au susţinut miercuri a treia probă de la evaluare. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat subiectele de la matematică.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A.  Prima sesiune de evaluare vizează elevii claselor a II-a a început luni, 7 mai, cu probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire la aceste discipline au fost susținute în data de 8 mai, iar proba de matematică a fost programată în data de 9 mai. 

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A, test 1

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A, test 2

Proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Vezi ce au avut elevii de citit la limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A 2018. Vezi ce au avut de scris la limba română

CLASA A IV-A Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar:
15 mai- limba română
16 mai- matematică
17 mai- limba maternă

CLASA A VI-A Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI):
23 mai- Limbă și comunicare
24 mai - matematică și științele naturii

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Cumulat, se estimează participarea a peste 575.000 de elevi înscriși în cele trei clase.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H