SUBIECTE MATEMATICĂ- ISTORIE BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamnă. SUBIECTE şi BAREME BAC 2016

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA TOAMNĂ. De luni au început examenele scrise pentru cei peste 42.000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamnă, prima examinare fiind la Limba şi literatura română. Marţi s-a dat examen la maternă, iar miercuri se dă proba obligatorie a profilului.
Filip Stan
23 aug. 2016, 06:52
SUBIECTE MATEMATICĂ- ISTORIE BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamnă. SUBIECTE şi BAREME BAC 2016

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA TOAMNĂ. Peste 42.000 de absolvenţi de liceu care fie nu s-au înscris, fie au picat în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, sau în cele din anii trecuţi, susţin, începând de luni, 22 august, probele scrise ale examenului maturităţii, etapa de toamnă.

VEZI AICI SUBIECTE ISTORIE bacalaureat 2016

VEZI AICI BAREME ISTORIE bacalaureat 2016

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ – mate-info bacalaureat 2016

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ – pedagocic bacalaureat 2016

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ- ştiinţele naturii 2016

VEZI AICI SUBIETE MATEMATICĂ- tehnologic 2016

VEZI AICI BAREME MATEMATICĂ mate-info bacalaureat 2016

VEZI AICI BAREME MATEMATICĂ pedagogic bacalaureat 2016

VEZI AICI BAREME MATEMATICĂ ştiinţele naturii bacalaureat 2016

VEZI AICI BAREME MATEMATICĂ tehnologic bacalaureat 2016

La prima probă scrisă din cadrul sesiunii august-septembrie 2016 a examenului naţional de Bacalaureat, proba de Limba şi literatura română – E)a), au participat 18.635 de candidaţi din totalul celor 22.624 înscrişi pentru a o susţine. A rezultat o rată de prezenţă de 82,37%. 44 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă (cei mai mulţi – 5, în judeţul Alba). Nu s-au prezentat 3.945 de candidaţi. Precizăm că alţi 19.637 de candidaţi au cerut recunoaşterea în sesiunea curentă a notelor obţinute la proba E)a) în sesiuni anterioare, conform reglementărilor în vigoare.

Vezi: SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Ce au primit elevii la sesiunea de toamnă a Bac 2016

BACALAUREAT 2016 SESIUNEA TOAMNĂ. Probele scrise continuă marţi 23 august cu proba E)b) – Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) – proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d), ultima din această sesiune, are loc vineri, 26 august.

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

Vezi: BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016: Cum se rezolvau subiectele la BAC 2016, potrivit EDU.RO

Condiţii de desfăşurare a examenului

Bacalaureatul din 2016 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului – 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.

Lista disciplinelor la care candidaţii susţin examenul de bacalaureat în cele două sesiuni din 2013 rămâne cea aprobată în 2010 prin ordinul ministrului Educaţiei.

Comisiile de bacalaureat judeţene şi cea a municipiului Bucureşti trebuie să asigure camere de supraveghere audio-video în sălile în care se desfăşoară probele examenului, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.

Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
Cum arată cel mai elegant oraș din Europa! Se află în Portugalia și are o frumusețe aparte
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Cât costă o Dacia 1300 utilizată de miliția din perioada comunistă. Un astfel de model a fost scos la vânzare, iar prețul e unui complet neașteptat.
Capital.ro
A murit unul dintre cei mai mari actori. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
George Simion sfidează românii care l-au votat! Ce a spus după numărarea tuturor voturilor
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Evz.ro
Schimbări pentru angajați. Zilele în care nu mai muncesc
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Când se măresc alocațiile copiilor. Ce trebuie să știe toți părinții
Cancan.ro
Județul în care George Simion a luat mai mult de jumătate din voturi. Surpriză! Cine s-a născut aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu va conduce România. Oamenii NU e nevoie să-l voteze. Planul lui Simion
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Traian Băsescu, despre varianta în care George Simion devine președintele României: "Ar fi groaznic"
Vești triste pentru români: Dispar 6 zile libere legale din calendar începând cu 2026
MediaFlux
Prima reacție a Kremlinului după rezultatul alegerilor câștigate de Simion. Anunțul venit de la Moscova
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
România, campioană la muncă în weekend. Câți români nu au liber sâmbăta și duminica