SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Elevii, nemulţumiţi de subiecte. Ce a declarat o fată la ieşirea din sală

SUBIECTE ROMANĂ BACALAUREAT 2016. Zi de foc pentru elevii care dau bacalaureatul. Azi a fost prima probă scrisă: cea la română. 137 de mii de elevi s-au înscris pentru această sesiune, mult mai puţini decât anii trecuţi. Şi dintre cei care dau bac-ul acum, mulţi pleacă la facultăţile din străinătate.

04 iul. 2016, 12:09
SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Elevii, nemulţumiţi de subiecte. Ce a declarat o fată la ieşirea din sală

SUBIECTE ROMANĂ BACALAUREAT 2016. Cu emoţii mari şi citind pe ultima sută, elevii au venit de la primele ore la liceu. Timp de trei ore tinerii au avut de rezolvat cele trei subiecte: analiza pe un text la prima vedere, de scris un text argumentativ şi un eseu pe baza unei opere studiate. Unii însă au ieşit mult mai devreme din sală.

„Mi-a picat un roman interbelic. Nu am scris nimic”, a declarat o elevă la ieşirea din sala de examen.

În acest an s-au înscris la Bacalaureat cu aproape 20.000 de elevi mai putini faţă de 2015. Chiar şi aşa, mulţi au aplicat la universităţile din afară pentru că România nu le poate oferi ce îşi doresc.

Vezi: BAREME ŞI SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Vezi cum se rezolvau cerinţele de la fiecare subiect

BACALAUREAT 2016. Marti, 5 iulie, se va desfasura proba de Limba si literatura materna (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie si Matematica. Ultima proba scrisa din sesiunea curenta, proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d), este programata vineri, 8 iulie. În functie de cele doua criterii, candidatii au putut opta pentru una dintre urmatoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

BACALAUREAT 2016. Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor; au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea si au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

BACALAUREAT 2016. Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidatilor le este interzis sa intre în salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmând sa fie lasate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte în sala stabilita de comisia de bacalaureat nu vor fi primiti în examen.

BACALAUREAT 2016. De asemenea, candidatii nu pot intra în sala de examen cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, însemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Acestia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidati sau cu persoane din exterior.

BACALAUREAT 2016. Candidatii care încalca aceste reguli vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

BACALAUREAT 2016. Încalcarea acestor reguli va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, în sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acestia nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.