SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2019, sesiunea de toamnă. CALENDAR BAC 2019 EDU.RO

Publicat: Luni, 19 August 2019 11:30 // Actualizat: Luni, 19 August 2019 11:30 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2019, Calendar Bacalaureat 2019 Sesiunea august-septembrie 2019. Miercuri, 21 august, absolvenții de clasa a XII-a care au picat sau nu s-au prezentat la sesiunea din vară încep examenele. Prima probă este cea la Limba și literatura română.

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2019, sesiunea august-septembrie. Miercuri este programată, în conformitate cu calendarul examenului de bacalaureat 2019 elaborat de Ministerul Educației Naționale, proba E a) – proba scrisă de Limba și Literatura Română.

La această sesiune a examenului de bacalaureat participă absolvenții care nu au participat la sesiunea anterioară sau care nu au reușit să promoveze probele în sesiunea iunie-iulie 2019.

Subiectele pentru probele scrise de examen sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se stabilesc ținându-se seama de mai multe criterii. Este vorba, printre altele, de faptul că trebuie să fie în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat, aprobate și publicate de MEN, să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și abstractizare, să permită tratarea lor în timpul acordat candidaților pentru rezolvarea la probele scrise, adică trei ore.

Modelele de subiecte pentru proba de Limba și Literatura Română pot fi descărcate de aici sau din ataşamentul la acest articol

Miercuri, de la ora 15.00, RomaniaTV.netva publica subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații, imediat ce acestea vor fi făcute publice de Ministerul Educației Naționale.

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2019, sesiunea de toamnă. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au la dispoziție trei ore. Ei vor putea părăsi sala de examen numai după ce s-a scurt jumătate din timpul destinat rezolvării subiectelor.

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia. Astfel, absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut astăzi de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga. 

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Trebuie să se aibă în vedere că, pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să utilizeze numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, atrage atenția edu.ro

Modelele de subiecte la Limba și Literatura română, profil uman și real, pot fi descărcate de aici

Începând cu ora 15.00, puteţi vizualiza AICI subiectele şi baremele pe care elevii le-au avut astăzi de rezolvat, imediat după publicarea acestora de Edu.ro.

În sesiunea iulie-iulie 2019, procentul de promovare a tuturor celor care au susținut bacalaureatul a fost 69,1% (de la 67,2% înainte de contestații). Datele de la Ministerul Educației arată că 75,5% dintre elevii din promoția 2018-2019 au promovat bacalaureatul. 

Cea mai mare rată de promovare la BAC 2019 s-a înregistrat în județul Teleorman, mai exact de 60,8%. În intervalul 2012 -2019 s-a dublat rata de promovare la BAC, în același timp s-au redus de trei ori mediile sub 5 și s-a dublat numărul mediilor de 9. Potrivit Edupedu.ro, numărul mediilor de 10 s-au triplat anul acestat în Teleorman.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură: 

15 - 19 iulie: înscrierea candidaților

26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă

22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă

23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă

26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă

 

27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D

2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C

3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)

3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor

7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt, numele ei de fată
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H