SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO, CLASA A XI-A: Ce s-a dat la română

SUBIECTE ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Elevii claselor a XI-a au susținut, luni, simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română.

07 mart. 2016, 08:40

SUBIECTE ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO UPDATE

Elevii de clasa a XI-a, la profil real-tehnologic şi vocaţional, au primit, la subiectul I, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu, text pe baza căruia au trebuit să identifice sinonime, rolul cratimei, folosirea unei locuţiuni, secvenţe care să contureze dimensiunea temporală a imaginarului poetic, motive literare, semnificaţii de figuri de stil, trăsături ale genului lirio şi comentariul primei strofe. În total, la subiectul I, au fost 9 cerinţe.

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume, într-un basm cult studiat.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2016, PROFIL UMAN

Calendar Simulare Bacalaureat 2016

Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a

7 martie 2016 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
8 martie 2016 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
9 martie 2016 Simulare – Proba obligatorie a profilului – proba scrisa
10 martie 2016 Simulare – Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) – proba scrisa
18 martie 2016 Afisarea rezultatelor

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.

Simulare Bac 2016. Astfel, pe 7 martie 2016 va avea loc proba de Limba şi literatura română, pe 8 martie – Limba şi literatura maternă, pe 9 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

Simulare Bac 2016. Pe data de 18 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.

Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XI-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011, sunt disponibile mai jos:

  • Simulare BACALAUREAT CLASA A XI-A

Limba si literatura romana (Filiera teoretică – Profil real; Filiera tehnologică)

Limba si literatura romana (Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic)

Limba si literatura materna

Matematica

Istorie

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016, EDU.RO. CONȚINUTURI PENTRU SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT NAŢIONAL PENTRU ELEVII CLASEI A XI-A ÎN ANUL ȘCOLAR 2015 – 2016

  • LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ

Conținuturile pentru simulare si competenţele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat naţional, în vigoare. Pentru simulare sunt exceptate următoarele conținuturi:

• reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală
• textul dramatic postbelic
• limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii 
• simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică 
• interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și în istoria literară 
• autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.