SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Cum se lua notă mare. BAREM ROMANA simulare Evaluare Naţională 2021

Elevii de clasa a opta susțin luni proba la limba și literatura română de la simularea examenului de evaluare națională 2021.

28 mart. 2021, 21:12
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Cum se lua notă mare. BAREM ROMANA simulare Evaluare Naţională 2021

SUBIECTE ROMÂNA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii vor avea două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare evaluare națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu se vor organiza simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.

Subiectele la limba şi literatura română pentru simularea Evaluării Naţionale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Elevii vor intra în clase de la ora 08.30, iar la ora 09.00 se vor deschide subiectele, sigilate anterior în plicuri. Pentru subiectele de la simulare Evaluare Națională 2021, școlarii vor avea timp preț de două ore pentru a rezolva proba scrisă la limba și literatura română.

SUBIECTE ROMÂNA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Potrivit datelor ministerului educației de vineri, 26 martie, 129 de localități aveau rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori. Nu toate acestea se află însă în carantină, principalul exemplu fiind municipiul București. Amintim că elevii care locuiesc în localități carantinate din județul Ilfov dar învață în Capitală pot participa la simulările evaluării naționale 2021 .

În cazul localităților carantinate, ministrul Educației a anunțat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale evaluării naționale și bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.
 
Amintim că subiectele la română la simularea evaluării naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.
Pentru pregătirea examenului elevii au putut rezolva subiectele la română prin teste de antrenament pentru simularea evaluării naționale 2021.
SUBIECTE ROMÂNA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 – De știut despre proba la limba română:
 
– Este prima generație care studiază după o programă nouă, cu examen nou. Este vorba de prima generație care a intrat la școală în clasa pregătitoare.
– Programa modificată pentru materia de clasa a opta aferentă examenului de evaluare națională 2021, inspirată de testele internaționale, a fost publicată în 19 martie 2020
– Primul model de subiecte pe acest nou tipar de examen au fost publicate în vara anului trecut, însă el a fost contestat ca fiind prea dificil, iar în noiembrie 2020 a fost publicat unul nou
– Testul are 10 pagini, care trebuie completate în două ore
– Ca urmare a pandemiei, pe 5 februarie a apărut o programă adaptată, iar pe 22 februarie a fost publicat primul test de antrenament.
Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că, în cazul localităților aflate în carantină, simulările pentru Evaluarea Naţională și Bacalaureat 2021 vor fi organizate până la data de 15 mai, după ieşirea din lockdown.

loading...