SUBIECTE ŞI BAREME ROMÂNĂ la Simulare la Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele la uman şi real şi ce punctaj primesc elevii

Simularea examenelor de Bacalaureat a început luni dimineaţă cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2019, 12:55
SUBIECTE ŞI BAREME ROMÂNĂ la Simulare la Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele la uman şi real şi ce punctaj primesc elevii

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A.  Elevii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit la primul subiect un text din Ion Barbu, „Sub constelația numerelor”, la care au avut de rezulvat mai multe cerinţe.  La al doilea subiect la română au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi, în care să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. 

La punctul trei elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A, profil uman

BAREME ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A, profil uman

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A, profil real

BAREME ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A, profil real


SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A. La simularea la română, elevii din clasa a XI-a au primit la primul subiect un text din Ioan Slavici, „Amintiri”. La subiectul al doilea, elevii au avut de prezentat în 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi. La al treilea subiect au avut de redactat un eseu, de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităție de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată. 

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A, profil uman

BAREME ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A, profil uman

SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A, profil real

BAREME ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A, profil real