Subiectele la matematică de la Evaluarea Națională de clasa a IV-a. Cum puteau elevii să obțină punctaj bun

Elevii de clasa a IV-a au susținut miercuri, 17 mai, proba la Matematică de la Evaluarea Națională. Elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva 20 de subiecte care au conținut noțiuni istorice sau sportive.

17 mai 2023, 11:17
Subiectele la matematică de la Evaluarea Națională de clasa a IV-a. Cum puteau elevii să obțină punctaj bun

Evaluarea Națională 2023 pentru elevii de clasa a IV-a a continuat miercuri cu proba la matematică. Anul acesta elevii au avut de rezolvat un test compus din 20 de exerciții.

Citește și: Evaluare Națională 2023. Elevii de clasa a IV-a au primit un text al unui autor contemporan, Cristina Donovici, „O girafă în spațiu”

Fiecare test este structurat în 3 părți, conform documentului citat de Edupedu.ro:

I. Numere: de la exercițiul 1 și până la exercițiul 10;

II. Figuri geometrice și măsurători: de la exercițiul 11 și până la exercițiul 17;

III. Organizarea datelor: de la exercițiul 18 și până la exercițiul 20;

Citește și: Când începe vacanța de vară în 2023. Elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureat încheie anul școlar mai devreme

Notele de la Evaluare Națională pentru clasele a IV-a nu se trec in catalog, nu se anunta public, doar se comunica parintilor si ajuta invatatorii si profesorii sa identifice eventualele lacune ale elevilor.

Ulterior corectării, fiecare părinte/ reprezentant legal este invitat la scoală să ia la cunoștință rezultatele, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile avute și întocmește un proces verbal semnat de către părinte.