Submarinul dispărut când se îndrepta spre epava Titanicului are rezerve de susținere a vieții pentru 96 de ore

Submarinul care ducea turiștii să vadă epava Titanicului în adâncurile Oceanului Atlantic a dispărut în mod misterios.

19 iun. 2023, 17:47
Submarinul dispărut când se îndrepta spre epava Titanicului are rezerve de susținere a vieții pentru 96 de ore

Update

Submarinul dispărut aparține companiei OceanGate Expeditions.

”În acest moment toate eforturile sunt direcționate pentru slavarea membrilor de echipaj. De asemenea, atenția noastră se îndreptă și către familiile acerstora. Am primit asistență specializată din partea mai multor agenții guvernamentale și vom continua eforturile comune pentru a prelua legătura cu submarinul și pentru a-i salva pe membrii echipajului”, se arată în comunicatul celor de la OceanGate.

OceanGate Expeditions este o companie privată care asigură submarine pentru expediții la mare adâncime. Un bilet pentru o astfel de expediție, pentru vizitarea epavei Titanicului,  organizată de OceanGate, costă 250.000 de dolari  Expediția are o durată programată de 8 zile.

Știrea inițială

În acest moment a fost pornită o operațiune de căutare și salvare a supraviețitorilor. Paza de coastă din Boston a declarat pentru BBC că o operațiune de căutare pentru acest submersibil a fost pornită, luni.

Citește și Panică la bordul unui vas de croazieră, tragedia Titanicului li s-a perindat prin faţa ochilor. Nava lor s-a lovit de o bucată de aisberg

Nu se știe, în acest moment, câți oameni se aflau la bordul submarinului atunci când a dispărut. Astfel de mici vehicule subacvatice sunt folosite pentru a duce turiști să viziteze epava celebrului vas.

Titanicul a fost cel mai mare pachebot din lume care, în prima sa călătorie, s-a scufundat după ce s-a izbit de un aisberg în Oceanul Atlantic. Vasul a plecat din Southampton, Anglia, cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La patru zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 (supraviețuitori:714)  în unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Citește și Scena desprinsă parcă din Titanic! O orchestră cântă imnul Ucrainei în piaţa Maidan în aşteptarea tancurilor ruseşti