Substanţa care a produs tragedia din blocul din Timişoara şi a ucis doi fraţi din Iaşi, vândută pe piaţa neagră

Substanța care a produs tragedia din blocul din Timișoara și a ucis 2 copii în Iași se vinde încă pe piața neagră. In urma unor descinderi, polițiștii din Buzău au ridicat peste 280 de recipiente care conțineau aproximativ 20 de kilograme de fosfură de aluminiu.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 06:01
Substanţa care a produs tragedia din blocul din Timişoara şi a ucis doi fraţi din Iaşi, vândută pe piaţa neagră

Poliţiştii au descins la mai multe adrese din Buzău, unde bănuiau că se face trafic cu substanţe toxice. În urmă perchezițiilor, oamenii legii au ridicat peste 280 de recipiente care conțineau aproximativ 20 de kilograme de fosfură de aluminiu. 

Această substanţă este un compus extrem de toxic, folosit de obicei că insecticid pentru recoltele de cereale. La contact, afectează plămânii, inima, ficatul şi rinichii, mergând până la edem pulmonar toxic, aritmii şi insuficienţă cardiacă.

În urma percheziţiilor, un bărbat de 39 de ani din Buzău și altul de 46 de ani din localitatea Cernăteşti au fost duşi la audieri. Cercetările continuă pentru stabilirea provenienței acestor substanțe.

Citeşte şi Patronul firmei care a făcut dezinsecţie în mai multe blocuri din Timişoara a fost trimis în judecată

Reamintim că anul trecut, doi copii și mama unuia dintre ei au murit după o deratizare făcută ilegal cu fosfura de aluminiu, într-un bloc din Timișoara. Mai multe persoane au ajuns atunci la spital acuzând stări de rău, iar autoritățile au luat decizia să evacueze toate apartamentele din blocurile în care a fost făcută deratizarea cu fosfură de aluminiu.

De asemenea, recent, doi fraţi din Iaşi au murit din cauza acestei substanţe. 

Citeşte şi Noi detalii în cazul tragediei de la Iaşi. S-a aflat substanţa care i-a ucis pe cei doi fraţi