Substanţe chimice care îţi dau peste cap hormonii

Lumea in care traim poate fi foarte toxica. Oricat de mult am incarca sa evitam, tot ne intalnim cu aditivi alimentari, pesticide si alte substante care interfereaza cu starea de sanatate.

09 iul. 2014, 20:49
Substanţe chimice care îţi dau peste cap hormonii

Iata cele mai periculoase substante chimice care iti dau peste cap hormonii:

BPA

Adica Bisfenol A, o substanta regasita in recipientele din plastic. Ea mai poate fi gasita in unele tipuri de hartie, precum si in conserve. Specialistii recomanda sa eviti recipientele din plastic care au inscriptionate cifrele 3 sau 7 pe fundul lor.

Bioxid

Este o substanta extrem de toxica greu de evitat intrucat se regaseste atat in natura cat si in produsele procesate. Cea mai mare cantitate de bioxid o ingeram prin produsele de origine animala. Bioxidul creste nivelul hormonului de stres si afecteaza sistemul imunitar, ficatul si pielea.

CITESTE SI: Alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket

Arsenic

Toata lumea stie ca arsenicul e otrava, nu? Si atunci de ce il gasim in apa si alimente? Arsenicul influenteaza capacitatea organismului de a procesa zaharul, asa ca specialistii recomanda utilizarea unui filtru de apa pentru a limita expunerea.

Atrazina

Atrazina este un pesticid foarte des utilizat. El patrunde in sol si contamineaza panza freatica. Studiile de laborator au aratat ca aceasta substanta chimica duce la pierderea fertilitatii la broaste, iar efectul poate varia in intensitate la celelalte vertebrate.

Ftalati

Aceasta toxina este des intalnita in produsele de infrumusetare si in recipientele din plastic. Ftalatii contribuie la degradarea sistemului imunitar.

Mercur

Mercurul a fost recunoscut ca o neurotoxina foarte periculoasa si autoritatile au luat toate masurile pentru limitarea poluarii cu aceasta substanta. Este indicat sa reduci consumul de pesti mari (ton, peste spade etc.) pentru a limita expunere la mercur.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro