Subvenţii mărite pentru angajatorii care aduc în firmă şomeri sau absolvenţi

Angajatorii care aduc în firmă absolvenți sau anumite categorii de șomeri, pe perioadă nedeterminată, vor primi subvenții mărite, acestea ajungând la 900 de lei pe lună timp de un an.

08 dec. 2016, 09:43
Subvenţii mărite pentru angajatorii care aduc în firmă şomeri sau absolvenţi

Firmele care angajează absolvenți trebuie să încheie cu agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă o convenție în acest sens, în termenul de decădere de 12 luni de la data absolvirii studiilor de către respectiva persoană, însoțită de extrasul în copie certificată după pontaj şi după statul de plată.

În cazul șomerilor, angajatorul care vrea să angajeze din această categorie de persoane, viitorii salariați trebuie să fie în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată. Tot aici intră și tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care n-au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, scrie libertatea.ro.

Ca și în cazul studenților absolvenți angajatorul trebuie să încheie o convenție cu agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, altfel nu va primi subvenția. De această facilitate nu poate beneficia un angajator aflat în insolvență sau cel care beneficiază deja, pentru angajatul respectiv, de alte stimulente financiare.

Citeşte şi Primă de activare de 500 de lei pentru şomerii care se angajează