Vine Subway. 18 restaurante se pregătesc să-şi deschidă porţile

Subway este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru deschiderea primelor restaurante în România. S-au acordat deja 18 licențe pentru operarea unităților în sistem de franciză.

02 feb. 2012, 08:47
Vine Subway. 18 restaurante se pregătesc să-şi deschidă porţile

În cel mai scurt timp, cel mai mare lanț de restaurante din lume, Subway, își va deschide primele unități în țara noastră, în franciză. Compania a acordat până acum 18 licențe și negociază pentru locații în București, Iași, Cluj Napoca și Timișoara.

„În momentul de față suntem în ultima fază a negocierilor pentru câteva contracte de închiriere. Nu putem dezvălui momentan unde se va deschide prima unitate Subway. Am putea deschide câteva restaurante în scurt timp. Momentan negociem pentru spaţii din București, Iași Cluj și Timișoara”, a declarat pentru RTV.NET, Rumen Radev, development agent Subway.

 

Compania ar fi trebuit să inaugureze prima unitate în România încă din toamna anului trecut, dar momentul a fost amânat, noul orizont de timp fiind primul trimestru al acestui an.

Odată semnate contractele, reprezentanții Subway susțin că amenajările durează doar câteva săptămâni.”Amenajarea unui restaurant nou este un proces simplu. Mai complicat este să construiești unul. Dacă deschidem într-un mall unde francizații primesc locații shell & core (un anumit tip de design care ușurează procesul de construcție n.red ), atunci firmele de construcții pot termina lucrul în trei săptămâni. Echipamentele sunt asigurate de furnizori aprobați de compania mamă, iar montarea lor  durează de obicei o zi. Mobilarea restaurantului are loc cu câteva zile înainte de inaugurare”, a mai explicat Radev.

Oficialul companiei susține că nu există o ţintă în ce privește numărul de restaurante pe care îl vor deschide în următoarea perioadă, dar că cele 18 licențe acordate presupun și  deschiderea de unități. „România este o țară mare ce oferă multe oportunități, de aceea ne așteptăm să creștem numărul de licențe acordate de câteva ori în anii care urmează”, mai spune Radev.

Pentru fiecare restaurant în parte, francizații vor angaja în jur de 10-15 persoane.