Succes ULUITOR: Parodia saudită "No woman, no drive", 3,5 MILIOANE de vizualizări în 48 de ore VIDEO

Publicat: Luni, 28 Octombrie 2013 20:50 // Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2013 20:50 // Sursa: romaniatv.net

O reluare parodiată a celebrei piese a lui Bob Marley, postată sub titlul "No woman, no drive", care ironizează faptul că în Arabia Saudită femeilor le este interzis să se aşeze la volan, a depăşit 3,5 milioane de vizionări pe YouTube în 48 de ore.

Foto: Reuters

Videoclipul a fost postat pe YouTube sâmbătă, 26 octombrie, dată simbol în campaniile activistelor saudite care revendică dreptul de a conduce. S-a renunţat la apelul adresat femeilor de a se urca la volan sâmbătă, pentru a evita confruntarea cu autorităţile. Cu toate acestea, poliţia a reţinut în aceeaşi zi 16 femei care şofau. Ele au fost nevoite să plătească amenzi şi fiecare femeie, alături de tutorele ei - tată, frate, soţ sau orice alt bărbat din familie -, s-a angajat în scris să respecte legile saudite în vigoare, informează AFP citată de Agerpres.

"Adu-ţi aminte când te aşezai în maşina familiei, dar în spate", cântă Hisham Fageeh pe melodia hitului "No woman, no cry". Bărbatul, care se prezintă ca artist şi militant, este îmbrăcat în portul tradiţional saudit.

Citeşte şi Cel mai sexy bărbat: A fost deportat din Arabia Saudită pentru că este PREA FRUMOS

În parodia sa, Hisham Fageeh împinge această regulă în derizoriu, precum şi recentele declaraţii ale unui imam saudit, care susţinea că şofatul afectează ovarele şi le provoacă "tulburări clinice" copiilor ce urmează să se nască. "Ovarele sunt în siguranţă, aşa că poţi face tone de bebeluşi", cântă artistul, adăugând: "În acest viitor luminos, îţi poţi uita trecutul, aşa că ţine departe cheia de maşină"'.

În unele ocazii, femei care au sfidat interdicţia de a conduce - nescrisă totuşi în lege - au fost arestate şi unele şi-au pierdut locurile de muncă.

Arabia Saudită, regat ultra-conservator în care se aplică strict legea islamică, este singura ţară din lume unde femeile nu au dreptul să conducă. În plus, au nevoie de aprobarea unui tutore ca să poată călători, lucra sau să se căsătorească.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 oct 14:29
Votează email 0 email
...rel="nofollow" target="_blank">Daily Mail. Citeşte şi Succes ULUITOR: Parodia saudită “No woman, no drive”, 3,5 MILIOANE de vizualizări în 48 de ore VIDEO În imagini se poate...
28 oct 21:09
...femeilor le este interzis să se aşeze la volan, a depăşit 3,5 milioane de vizionări pe YouTube în Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H