Suceava: 14 noi cazuri de meningită acută în ultima săptămână

Un număr de 11 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, precum şi trei adulţi, au fost internaţi în ultima săptămână în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu meningită acută virală, până în prezent fiind înregistrate 290 de cazuri de îmbolnăviri.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 11:46
Suceava: 14 noi cazuri de meningită acută în ultima săptămână

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, 14 persoane, între care 11 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, dar şi trei adulţi, au fost internaţi, în ultima săptămână, în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu diagnosticul de meningită acută virală.

Dintre cele 14 persoane cu meningită acută virală, şase sunt din mediul rural, repectiv din Bosanci, Brodina, Fântânele, Ilişeşti, Grăniceşti şi Moara, şapte din municipiul Suceava şi unul din oraşul Dolhasca.

„Până în prezent, s-au înregistrat 290 de cazuri, dintre care mai sunt internaţi 21 de pacienţi, toţi cu forme uşoare şi medii de îmbolnăvire, cu evoluţie favorabilă sub tratament simptomatic”, precizează DSP Suceava, arătând că 40 la sută dintre cazuri provin din municipiul Suceava.

Potrivit evoluţiei săptămânale a internărilor se constată o tendiţă de scădere a numărului de îmbolnăviri începând cu sfârşitul lunii mai.

DSP Suceava recomandă populaţiei evitarea scăldatului în locuri neamenajate şi respectarea regulilor de igienă personală.

Totodată, DSP Suceava a propus Prefecturii Suceava organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale din localităţile unde se înregistrează cele mai multe cazuri de meningită acută virală, precum şi cu cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava pentru evaluarea stadiului de realizare a igienizării şcolilor, aprovizionării cu apă, dotării cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie în condiţiile în care se apropie deschiderea noului an şcolar.