Suceava: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a mâncat tobă preparată în gospodărie

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna suceveană Moldova Suliţa este internat în stare gravă la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind diagnosticat cu botulism după ce a mâncat tobă de porc.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 18:03
Suceava: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a mâncat tobă preparată în gospodărie

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat, marţi, că în cazul acestui bărbat a fost confirmată, serologic, îmbolnăvirea de botulism.

Potrivit Mediafax, bărbatul este internat din 14 decembrie la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi – Secţia ATI, după ce iniţial s-a prezentat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar starea sa este în continuare gravă.

DSP Suceava menţionează că bărbatul a mâncat tobă pregătită în gospodărie, fiind singurul membru al familiei care a consumat produsul, celelalte persoane sesizând un gust suspect.

Botulismul este o afecţiune cauzată de ingestia unei toxine produsă de Clostridium botulinum, care poate bloca transmiterea impulsului nervos la fibrele musculare. Toxina este ingerată odată cu consumarea unui aliment contaminat.