Suceava: Un bătrân a murit cu zile în spital, pentru că nu a fost consultat de medici

Un bătrân a murit la Spitalul Judetean Suceava, neglijat de medici. Deşi era cardiac, el a fost ţinut o săptămână doar pe perfuzii. Acuzaţiile grave la adresa medicilor vin din partea unui coleg de breaslă, fiica bătrânului.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 21:31
Suceava: Un bătrân a murit cu zile în spital, pentru că nu a fost consultat de medici

Bărbatul avea 82 de ani şi suferea de afecţiuni cardiace. A fost internat în Secţia de Gastroenterologie din cauza unor dureri acute de abdomen. După câteva zile a început să se simtă din ce în ce mai rău. Fiica sa, medic oftalmolog, a solicitat consult de specialitate.

„Trebuia să intervină medicul specialist ca să-i rezolve problema edemelor. Acolo a fost marea lovitură sub centură, că am fost refuzată din lipsă de timp. Probabilitatea de a-l vedea a fost pentru seară, pentru dimineaţă, pentru când se iveşte ocazia. Ocazia s-a petrecut la 6 dimineaţa, tatăl meu decedând la 5.30. N-a avut puterea sărăcul să o aştepte”, a spus Daniela Drăgan, fiica pacientului.

Conducerea spitalului susţine că fiica pacientului nu a comunicat cu ei. ” Când am văzut că tata se prăbuşeşte, trebuia să mă apuc să bat la uşile lor să îi rog frumos să-mi dea acceptul ca un medic să vină să-l consulte pe tata?”, a spus intrigată fiica bolnavului.

Purtătorul de cuvânt al spitalului recunoaşte că medicul de la Gastroenterologie nu a cerut consultul cardiologic. „Medicul de gardă nu a solicitat acest consult. Dacă era o solicitare, urma să se facă în cursul dimineţii”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan.

Fiica bătrânului nu va depune plângere la Colegiul Medicilor, dar a trimis o scrisoare deschisă, pentru a arăta cât de idolenţi pot fi colegii ei. Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă.