Sucul de conopidă te menţine sănătos. Iată CELE MAI BUNE reţete de preparare

Sucul de conopidă conține magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sodiu, sulf, fier, cupru și zinc. Mai mult decât atât, este o sursă excelentă de vitamine (A, D, H, E, B, K, PP). Are în compoziție și carbohidrați, grăsimi, zaharuri, amidon, acizi grași organici și nesaturați. Și să nu uităm de proteine și de acid ascorbic. Iată în ce afecțiuni este recomandat!

RomaniaTV.net
07 oct. 2016, 09:22
Sucul de conopidă te menţine sănătos. Iată CELE MAI BUNE reţete de preparare

Acest suc are numeroase proprietăți benefice pentru organism. În primul rând, menține rinichii și ficatul sănătos, dar și întărește sistemul imunitar. De asemenea, este un excelent remediu în caz de ulcer duodenal, costipație și este ideal în curele de slăbire. În plus, previne cancerul mamar și ovarian.

Cum se prepară – varianta simplă

Sucul se prepară dintr-o conopidă. Se spală, se taie în bucăți și se pune în storcător. Pentru că nu are cel mai bun gust, acest tip de suc, de cele mai multe ori, se combină cu alte legume sau fructe. Mai sunt câteva rețete și mai gustoase de conopidă care te mențin sănătos.

Cu morcov pentru o vedere perfectă

Pentru un gust mai bun, la rețeta de mai sus, adaugă 3 morcovi. În plus, acest amestec îți va menține vederea într-o stare excelentă.

Citeşte şi  Cele mai bune motive pentru a alege dieta cu conopidă

Sucul din conopidă ajută la scăderea în greutate

Dacă vrei să slăbești, alege sucul de conipidă cu lămâie, grapefruit și ghimbir. Pune la storcător jumătate de conopidă, o lămâie, jumătate de grepfrut și puțin ghimbir. Acest suc îți va topi grăsimea de pe abdomen, dar îți va da și energie pentru întreaga zi.

Cu măr și castravete

Ai nevoie de o conopidă, 3 mere și un castravete, pe care le pui la storcător. E bine să bei sucul imediat pentru a nu se pierde din proprietăți.

Încearcă și varianta cu portocale

Această varianta îți va întări sistemul imunitar, dar te va ține departe de răceli și de virusurile specifice acestei perioade. Așadar, bagă în storcător jumătate de conopidă și două portocale. Un suc plin de vitamine.

Descoperă ce boli poți preveni cu ajutorul conopidei