Sucul de sfeclă, superalimentul despre care TREBUIE să ştii mai multe

Sucul de sfeclă roşie este un superaliment şi are o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră, în ciuda faptului că nu se vorbeşte suficient despre "puterile" acestui tip de sfeclă.

RomaniaTV.net
03 iul. 2015, 11:37
Sucul de sfeclă, superalimentul despre care TREBUIE să ştii mai multe

Chiar dacă ţi se pare că sucul de sfleclă are gust de noroi, trebuie să ştii că deţine, cu siguranţă, anumite puteri vindecătoare. Şi chiar dacă un pahar înalt cu suc de sfeclă nu îţi inspiră aceeaşi poftă intensă pe care o resimţi când vezi un pahar de latte macchiato, nu trebuie să renunţi la ideea de a-l consuma mai des.

Fără îndoială, sucul de sfeclă roşie este încărcat cu multe vitamine şi minerale esenţiale şi este unul dintre cele mai sănătoase superalimente pe care poţi pune mâna. Reţine că sfecla roşie este uşor de asimilat cu alte arome de sucuri de fructe, iar mărul este fructul cel mai popular care face echipă bună cu sfecla.

Şi dincolo de faptul că îţi alimentează organismul cu o paletă largă de substanţe nutritive, sucul de sfeclă roşie are, de asemenea, efecte pozitive tangibile asupra energiei tale şi asupra sănătăţii cardiovasculare.

1. Sucul de sfeclă roşie este o multivitamină naturală

Conţinutul de vitamine şi minerale din sucul de sfeclă roşie este impresionant. În ceea ce priveşte conţinutul de vitamine, sucul de sfeclă roşie are un conţinut ridicat de vitamina C, acid folic, betacaroten (vitamina A) şi vitaminele B1, B2 şi B3.

În privinţa conţinutului de minerale, sucul de sfeclă roşie are o listă lungă de elemente nutritive valoroase: potasiu, fosfor, mangan, zinc, cupru, seleniu şi fier. În plus, sucul de sfeclă roşie conţine proteine sub forma unui set complet de aminoacizi.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.