Sucul natural, sănătos sau periculos? Iată ce spun specialiştii

Sucul natural este cunoscut pentru numeroasele beneficii aduse sănătăţii, însă această băutură poate ascunde şi anumite pericole.

16 apr. 2014, 09:51
Sucul natural, sănătos sau periculos? Iată ce spun specialiştii

Sucul natural conţine vitaminele A şi C, folaţi, potasiu, magneziu şi fitonutrienţi. Aceste componente organice ale plantelor pot ajuta la prevenirea a numeroase boli, scrie ziare.com. În plus, în unele băuturi se adaugă calciu şi vitamina D, acestea fiind importante pentru menţinerea sănătăţii.

Oamenii ar trebui să consume mai mult din aceste vitamine esenţiale pentru sănătate. În cazul copiilor care nu au un aport alimentar suficient, sucul natural poate fi singura sursă de vitamine esenţiale.

Citeşte şi Cu o alimentaţie corectă învăţăm să trăim mai bine şi mai înţelept

Studii de specialitate arată că unii copii care au băut sucuri naturale au consumat inclusiv mai puţine grăsimi şi mai puţin zahăr.

Specialiştii spun că în cazul copiilor care au o dietă echilibrată şi mănâncă fructe nu este necesar şi sucul natural. Acesta prezintă dezavantajul de a nu avea fibre în conţinut, ele putând fi găsite în fructe. În plus, sucul natural poate reduce din apetitul copiilor, deoarece le stimulează pofta de a consuma dulciuri.

Unele studii sugerează chiar o legătură între suc şi riscul de obezitate. Un studiu făcut la Universitatea Harvard arată că oamenii care consumă mai mult suc iau mai mult în greutate. Problema este pusă de faptul că sucul nu transmite creierului senzaţia de saţietate.

Un alt dezavantaj al sucului natural se referă la creşterea nivelului de zahăr din sânge, riscul de diabet fiind şi el mărit.

Citeşte şi Taie legumele în funcţie de tipul lor. Vezi sfaturile bucătarilor