Suedia anunţă noi măsuri pentru a controla pandemia. Liceele vor putea desfăşura cursuri online

Suedia anunţă noi măsuri pentru a putea ţine sub control pandemia de coronavirus. Autorităţile au anunţat că liceele vor putea desfăşura cursuri online începând de săptămâna viitoare.

18 nov. 2020, 23:26
Suedia anunţă noi măsuri pentru a controla pandemia. Liceele vor putea desfăşura cursuri online
Liceele din Suedia pot ţine cursuri online începând de săptămâna viitoare.

Suedia anunţă că va oferi liceelor ​​mai multă flexibilitate în stabilirea măsurii în care acestea ar putea trece la învățarea la distanță, pentru a permite cât mai mult distanțarea socială.

„Schimbarea înseamnă că liceele pot trece, parțial, la învățare online și la distanță, dacă este necesar să se evite supraaglomerarea în spațiile școlii”, a declarat ministrul educației, Anna Ekstrom, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, Ekstrom a spus că guvernul dorește ca școlile să rămână deschise cât mai mult posibil.

„Știm din primăvară că mulți studenți au avut probleme în a rămâne motivați în timp ce învățau online sau la distanță și știm că a fost deosebit de greu pentru elevii care au cea mai mare nevoie de școală – cei cu nevoi speciale, care sunt expuși riscului sau trăiesc în sărăcie”, a spus Ekstrom.

Suedia impune restricţii privind adunările publice, în timp ce valul al doilea de Covid 19 ia amploare

Noile cazuri de infecție cu COVID-19 au atins niveluri record în ultimele zile, iar guvernul a introdus reguli mai stricte cu privire la întrunirile publice, precizează agenția de presă Reuters.

Citeşte şi Mesajul unui medic român din Suedia către Dan Bittman. „Modelul suedez nu e să trăieşti normal şi să te infectezi la liber!”

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie.

„Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței.

Autorităţile suedeze nu mai au aceeaşi abordare relaxată a pandemiei ca în timpul verii şi au anunţat că restrâng drastic numărul persoanelor care pot participa la întruniri publice, de la 300 la maximum 8.

„Aceasta este noua normă pentru întreaga societate. Nu mergeţi la sala de sport, nu mergeţi la bibliotecă, nu organizaţi cine. Anulaţi tot.”, a spus premierul Stefan Lofven.

 

 


loading...
Partenerii noștri