Suedia, invenţia anului în materie de sexologie. Care este numele masturbării la femei?

Deşi în cazul bărbaţilor există mai mulţi termeni pentru a defini acest obicei, nu a existat niciodată un echivalent pentru termenul de masturbare feminină. Până acum.

RomaniaTV.net
26 iun. 2015, 15:41
Suedia, invenţia anului în materie de sexologie. Care este numele masturbării la femei?

Graţie unui concurs sponsorizat de Asociaţia Suedeză pentru Educaţie Sexuală (Swedish Association for Sexual Education), un nou termen a fost selectat pentru a descrie actul de autosatisfacere sexuală în cazul femeilor: klittra.

Termenul este cumva o combinaţie între cuvintele „clitoris” şi „glitter” (n.r. – sclipici). Cuvântul „Klittra” a ieşit învingător în faţa altor termeni, printre care „pulla” şi „selfa”, la o conferinţă din Suedia unde a avut loc etapa de votare a termenilor ce definesc marturbarea feminină.

SÂNI, SEX şi MASTURBARE: 6 întrebări la care ar fi bine să ştii răspunsul

În urmă cu câteva luni, în aprilie, cei de la Refinery 29 s-au gândit să găsească un înlocuitor corespunzător pentru termenii ce descriau masturbarea feminină, excluzând sugestii precum „a mângâia pisica”, „a unge cu unt brioşa”, „momentul meu sexy privat”.

TOP metode de succes pentru masturbare la femei

Dar niciunul dintre aceşti termeni nu a prins la publicul feminin, scriu cei de la dailydot.com. Un purtător de cuvânt al Asociaţiei Suedeze pentru Educaţie Sexuală a declarat pentru Huffington Post UK că „(lumea) nu se aşteaptă ca femeile să aibă dorinţe şi să se excite în acelaşi mod ca bărbaţii, lucru care este reflectat de lipsa cuvintelor care arată masturbarea feminină.”

Citeşte continuarea pe feminis.ro.