Suedia le oferă CONDIŢII de LUX refugiaţilor. 1.800 de migranţi vor fi locui pe un vas de croazieră

Publicat: Vineri, 19 Februarie 2016 19:02 // Actualizat: Vineri, 19 Februarie 2016 19:02 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile suedeze sunt în negocieri cu americanii pentru închirierea luxosului vas de croazieră Ocean Gala, pentru a caza aproximativ 1790 de solicitanţi de azil într-un port de la Marea Baltică.

Luxosul vas de croazieră are o capacitate totală de 1790 de persoane, iar Suedia speră să încheie cotractul de locaţiune cât mai repede posibil pentru a-i caza pe solicitanţii de azil. Negocierile între Oficiul de Migraţie şi compana americană Ocean Gala sunt în desfăşurare.

Mai rămâne de găsit un port în care vasul cu imigranţi să fie ancorat. Potrivit publicaţiei Allenhanda, transportatorul ar vrea să ancoreze nava în portul Harnosdand aflat la aproximativ 400 de kilometri la nord de Stockholm, însă autorităţile suedeze se opun. Rămâne de găsit un port gazdă, în caz contrar contractul încheiat pe o perioadă de un an pierzându-şi obiectul.

Vasul Ocean Gala are o lungime de 185 de metri şi a fost una dintre cele mai mari nave de croaziere din lume. La bordul navei, refugiaţii vor fi repartizaţi în 722 de cabine disponibile. Autorităţile de la Stockholm vor aloca 48 de euro pe zi pentru fiecare solicitant de azil.

Vasul urmează să ajungă deocamdată în Norvegia, în portul Kristiansand. Suedia nu ami are locuri pentru a primi 163.000 de solicitanţi de azil care au ajuns în această ţară, în 2015. Cîâteva mii dintre aceştia au fost cazaţi în biserici, moschei, fimnazii sau în centre de evacuare ale securităţii civile. Suedia ar avea nevoie, anul acesta, de până la 30.000 de locuri suplimentare.loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 19:22
... Autorităţile suedeze sunt în negocieri cu americanii pentru închirierea luxosului...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H