Suedia, ţara care a rămas fără gunoi. Este interesată de cel românesc

Suedia, o ţară care reciclează foarte mult (un sfert de milion de locuinţe sunt alimentate cu deşeuri incinerate), se confruntă cu o dilemă unică. Naţiunea a rămas fără gunoi, combustibilul mult-necesar, relatează Mnn.com.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 19:57
Suedia, ţara care a rămas fără gunoi. Este interesată de cel românesc

Suedia se află într-un mic impas, naţiunea scandinavă extrem de curată, cu peste 9,5 milioane de locuitori, a rămas fără gunoi.

Deşeurile au fost exploatate la maxim, iar rezervele de gunoi au fost epuizate. Şi, deşi acest lucru pare a fi un aspect pozitiv, chiar de invidiat, situaţia dificilă cu care această naţiune se confruntă, a forţat Suedia să importe gunoi de la statele învecinate, în principal din Norvegia.

Pare o glumă, dar aceasta este realitatea: Suedia este atât de „disperată după gunoi” încât oficialii sunt nevoiţi să importe anual aproximativ 80.000 de tone de deşeuri.

Suedezii reciclează atât de mult încât doar 4% din totalul deşeurilor populaţiei sunt depozitate.

Catarina Ostlund, un consilier de rang înalt pentru Agenţia de Protecţie a Mediului din Suedia a spus că speră ca „Suedia să importe gunoi din Italia, România, Bulgaria sau din ţările baltice, deoarece aceste ţări depozitează foarte mult”.