Suferi de oboseală cronică? Iată care sunt cele opt ceaiuri odihnitoare care te pot ajuta

Oboseala - aceea în care ai senzația că o parte din tine a rămas în ziua de ieri și faci eforturi uriașe să o aduci în ziua de azi -, oboseala cronică este, se zice, una dintre bolile timpului modern.

RomaniaTV.net
29 mai 2015, 07:10
Suferi de oboseală cronică? Iată care sunt cele opt ceaiuri odihnitoare care te pot ajuta

Nu mai avem vreme pentru odihnă, pentru siestă, pentru scurte răgazuri în care s ne lepădăm de griji și de gânduri. Iar asta se simte. Avem însă de partea noastră câțiva aliați de nădejde. Și nu, nu trebuie să fie „five o’clock” ca să bei o cană cu ceai! Află care sunt cele mai odihnitoare ceaiuri, numai bune de băut când suferi de oboseală cronică!

1. Ceai de portocale

Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult, portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale.

Citeşte şi Condiment dumnezeiesc, bun pentru toate bolile

Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.

2. Ceai de urzică

Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier) şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală fizică şi psihică.

Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei ceşti/zi, timp de 60 de zile. Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei.

Atenţie! În cazul unui “tratament” prelungit, urzica poate provoca reacţii alergice.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR.