Sugari infectaţi cu Salmonella. Trei loturi de lapte praf au fost retrase de la comercializare

Autoritățile franceze au retras trei produse de lapte praf pentru copii sâmbătă, după ce 20 de sugari, toți cu vârsta sub șase luni, au fost infectați cu bacteria salmonella.

RomaniaTV.net
03 dec. 2017, 09:59
Sugari infectaţi cu Salmonella. Trei loturi de lapte praf au fost retrase de la comercializare

Au fost vizate trei loturi specifice de produse de lapte praf pentru copii fabricate între mijlocul lunii iulie și jumătatea lunii noiembrie la o fabrică care aparține de Lactalis Nutrition Sante, a declarat Ministerul Sănătății din Franța într-un comunicat. Alte loturi cu aceleași produse au fost sigure, a adăugat ministerul, potrivit Agerpres.

S-a recomandat ca familiile care utilizează produsele respective, dintre care două sunt formule specifice pentru sugari alergici la lactoză, să ia legătura cu medicii pentru sfaturi în legătură cu o alternativă.

Ministerul a spus că intoxicația cu salmonella are loc la trei zile după consumul de produse infectate. Simptomele sunt gastroenterită, însoțită de vărsături, diaree și — în majoritatea cazurilor — febră. Părinții ai căror copii au suferit astfel de simptome ar trebui să consulte un medic, a spus ministerul.