Sulfina Barbu despre pensii: Am trimis Ministerului Finanţelor şi varianta fără indexare

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, întrebată dacă în 2012 vor fi indexate pensiile, că deocamdată se fac analizele pe buget, dar că a trimis Ministerului Finanţelor şi varianta fără indexarea pensiilor.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 10:34
Sulfina Barbu despre pensii: Am trimis Ministerului Finanţelor şi varianta fără indexare

Întrebată dacă mesajul de prudenţă maximă al premierului Emil Boc înseamnă îngheţarea pensiilor, Sulfina Barbu a răspuns că deocamdată trebuie făcute toate analizele pe ceea ce există în buget şi pe resurse, potrivit Mediafax.

„Nu pot să vă dau un răspuns concret până când nu vor fi conturate aceste concluzii, eu îmi menţin declaraţia că am trimis şi varianta fără indexarea pensiilor către Ministerul Finanţelor. Este o realitate, am spus-o de la început, susţin acest lucru în continuare. Este una dintre variante şi când vom finaliza discuţiile cu Ministerul Finanţelor vom ieşi şi vom explica”, a precizat Sulfina Barbu.

Ea a spus că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni a avut loc în contextul internaţional actual, pentru a pregăti programul Guvernului în perspectiva discuţiilor cu FMI. „În primul rând, văzând contextul internaţional în care ne aflăm, domnul preşedinte a vrut să aibă această discuţie cu reprezentanţii Guvernului şi reprezentanţii BNR, pentru a pregăti programul nostru, al Guvernului, atunci când vom discuta cu FMI şi domnia sa va ieşi cu o declaraţie în cursul după-amiezii”, a spus Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că a fost o discuţie de lucru şi că prioritatea zero este absorbţia fondurilor europene. „Noi am avut o discuţie de lucru. Fiecare dintre miniştri au clar de lucru şi după şi înainte de această discuţie. Acum avem câteva date noi legate de contextul internaţional”, a adăugat Barbu.

Întrebată ce ar trebui să facă Ministerul Muncii, Sulfina Barbu a spus că absorbţia fondurilor europene este o prioritate şi o necesitate atât pentru bugetul de anul acesta, cât şi pentru bugetul de anul următor.

„Din fericire, avem proceduri finalizate privind verificarea plăţilor pe fondurile europene, pentru că nu este suficient să contractăm, trebuie să aducem bani pentru aceste proiecte europene şi este o prioritate zero. Din acest punct de vedere, vă spun că eu ştiu ce trebuie făcut, trebuie să ne coordonăm şi cu autoritatea de certificare şi plăţi de la Ministrul Finanţelor”, a adăugat Sulfina Barbu.


loading...
Partenerii noștri