Sulfina Barbu: Liviu Dragnea l-a scos pe Victor Ponta la înclăzire pentru a fi premier în toamnă

PSD urmăreşte să îl numească pe Victor Ponta premier la toamnă, crede Sulfina Barbu, vicepreşedinte PNL. Ea spune că PSD îşi propune să acapereze întreaga putere prin menţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu la Senat şi îndepărtarea lui Valeriu Zgonea.

29 mai 2016, 12:54
Sulfina Barbu: Liviu Dragnea l-a scos pe Victor Ponta la înclăzire pentru a fi premier în toamnă

„Domnul Dragnea de o lună de zile l-a scos pe domnul Ponta la înclăzire pentu a fi premier în toamnă. Ponta a avut dreptate va fi vai de capul României dacă planul nociv al PSD va avea sorţi de izbândă. (…) Vineri, domnul Ponta a început să dea semnale că pregăteşte un nou guvern PSD-ALDE şi că se aşteaptă să fie numit din nou premier”, a declarat vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu, potrivit Mediafax.

Sulfina Barbu a afirmat că PSD urmăreşte să acapareze puterea prin menţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu la Senat, politician urmărit penal, şi „scoaterea din cărţi” a actualui preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Planul PSD începe să iasă la iveală şi anume că acest partid urmăreşte acapararea întregii puteri din România. Planul este simplu, îl ţin în fruntea Senatului pe domnul Tăriceanu, nu le pasă că al doilea om în stat este un politician urmărit penal. Contează doar ca această funcţie să fie securizată printr-un om care răspunde la comenzi. L-au scos din cărţi pe domnul Zgonea, care dădea semne de independenţă faţă de Dragnea. Nu le pasă că încalcă Regulamentul, contează doar ca funcţia să fie a lor şi fac toate astea pentru ca la toamnă să încerce impunerea premierului care să îi apere de ofensiva DNA. Acela este Victor Ponta”, a spus Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a afirmat că doar preşedintele Kalus Iohannis stă în calea numirii „unui premier urmărit penal în mai multe dosare”.

Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că „acest trio anti-justiţie şi în favoarea privilegiilor pentru membri PSD” stă în spatele Gabrielei Firea, aşa cum a stat şi în spatele lui Sorin Oprescu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a fost prima care a lansat scenariul potrivit căruia că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu urmăreşte demiterea Guvernului, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi „diluarea” luptei anticorupţie.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: Nu am de ce să-mi dau demisia de la Senat. Suspect, da, ok, poţi să fii suspect