Sulfina Barbu o critică pe Boghicevici: Trebuia să meargă la Parlament

Convocată la şedinţele Comisiilor reunite de Muncă si Sănătate ale Parlamentului, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declinat această participare. Actul ei a fost condamnat de fostul ministru, Sulfina Barbu, care a adăugat la România TV că problema contribuţiei la sănătate a pensionarilor ar putea fi rezolvată într-o săptămână.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 10:50
Sulfina Barbu o critică pe Boghicevici: Trebuia să meargă la Parlament

Declaraţia Sulfinei Barbu vine în contradicţie cu ceea ce a spus actualul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici. În urmă cu câteva zile ministrul a spus că Guvernul are nevoie de 45 de zile pentru a modifica legislaţia, astfel încât să nu mai fie încasată contribuţia.

Decizia Curţii Constituţionale trebuie respectată, aşa cum ea a fost motivată, dar avem nevoie de câţiva paşi. Ordonanţa 117 se află în procedură parlamentară, este necesar ca cele două comisii să se întâlnească şi să aducă amendamentele pe modificarea Codului Fiscal. Lucrul acesta este posibil într-o săptămână„, a declarat fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu.

Totodată, Sulfina Barbu condamnă decizia actualului ministru Claudia Boghicevici de a nu participa la şedinţa comisiilor reunite de Muncă si Sănătate. De asemenea, nici ministrul Sănătăţii şi nici reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Pensii nu s-au prezentat, motivând că programul nu le permite să ajungă la şedinţă.

Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, spune că era obligaţia celor doi miniştri să se prezinte la comisii, cu atât mai mult cu cât situaţia pensionarilor poate fi rezolvată într-o săptămână.

Doamna ministru era obligată să meargă şi să discute cu colegii din Parlament. Doamna Boghicevici şi domnul Ritli trebuie să gestioneze situaţia. Nu este vorba de sfidare, ci într-adevar ceva s-a întamplat în program, doamna Boghicevici e parlamentar şi cunoaşte importanţa Parlamentului şi a comisiilor de specialitate„, a spus Sulfina Barbu.

Comisia a dat un raport favorabil pentru amendamentul la ordonanţa care prevede plata contribuţiilor la sănătate, astfel că pensionarii şi-ar putea recupera banii pe care i-au dat până la finalul acestui an. Amendamentul trebui însă să primească un vot favorabil după ce va ajunge în camera decizională.