Sulfina Barbu: Premierul tehnocrat este o variantă posibilă

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat că este varianta numirii unui prim-ministru tehnocrat este o ipoteză de lucru, în condiţiile în care actualul guvern cunoaşte o erodare puternică în ochii electoratului, informează evz.ro.

RomaniaTV.net
05 feb. 2012, 15:25
Sulfina Barbu: Premierul tehnocrat este o variantă posibilă

Într-un interviu acordat evz.ro, Barbu susţine că există şi această variantă discutată în interiorul PDL, dar aceasta nu este singura posibilitate existând şi obiecţii legate de susţinerea pe care un premier tehnocrat ar putea să o aibă în Parlament.

„Nu am suficiente analize pe care să le am în faţă şi să vă spun care este soluţia cea mai bună, soluţia magică. Dar, eu cred că foarte mult contează profilul, dacă discutăm despre o variantă de genul acesta, profilul persoanei, cine este persoana respectivă, cu ce obiective vine, ce-şi propune să facă pentru perioada următoare, ce credibilitate are, sunt multe întrebări. Este o variantă. Eu nu spun că aceasta este singura variantă posibilă, categoric nu. Este şi asta o variantă posibilă, dar, repet ce susţineri şi ce susţinere politică poate să aibă un premier tehnocrat în parlament pentru măsurile legislative şi nu numai”, a declarat Barbu.

Ea consideră că se impune o analiză serioasă asupra capacităţii actualului cabinet de a face faţă perioadei dificile care se anunţă din punct de vedere economic. „Trebuie să ne uităm din punct de vedere politic dacă actualul guvern mai are capacitatea de a mai conduce ţara într-o perioadă dificilă, într-o perioadă când sunt necesare măsuri ferme. Aici este întrebarea pe care trebuie să o punem şi dacă există credibilitatea acestui guvern pentru ca cetăţenii să aibă încredere că merge pe drumul care trebuie. Cred că aici este întrebarea. Este o erodare puternică a acestui guvern”, susţine ministrul.

Problema este cu atât mai dificilă cu cât PDL trebuie să se pregătească pentru alegeri, simultan cu o guvernare în condiţii dificile. „Nu e simplu ca acum în luna februarie să ne stabilim strategia pentru alegerile locale din iunie, este mult de lucru, înseamnă mobilizare în partid, înseamnă ca fiecare membru al partidului să vină şi să pună umărul , este foarte mult de lucru”, a conchis Sulfina Barbu.