Sulfina Barbu: Scorul electoral al PDL este foarte mic, se impune o analiză foarte serioasă

Pedelista Sulfina Barbu s-a declarat dezamăgită de rezultatele obţinute de PDL în urma alegerilor parlamentare şi consideră că trebuie realizată o analiză la nivelul judeţelor pentru a descoperi cauzele scăderii numărului de vot faţă de alegerile locale din iunie.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 13:44
Sulfina Barbu: Scorul electoral al PDL este foarte mic, se impune o analiză foarte serioasă

„Este un scor foarte mic. Din păcate, pierderea electorală a PDL este mare dacă ne uităm la alegerile din 2008. Cred că se impune o analiză foarte serioasă pe fiecare judeţ în parte, să vedem unde au fost pierderile cele mai mari comparativ cu alegerile locale”, a declarat Sulfina Barbu, preşedintele Organizaţiei PDL pentru Femei.

Unele din motivele care ar explica rezultatele slabe înregistrate de PDL la aceste alegeri sunt, în percepţia Sulfinei Barbu, plecarea primarilor care au câştigat la alegerile locale sub sigla sau susţinerea democrat-liberalilor, atitudinea non-combat a altor primari şi, în unele cazuri, aşteptările unor candidaţi că vor intra în Parlament prin redistribuire.

Întrebată dacă consideră ca PDL a fost trădată din interior, Sulfina Barbu a răspuns că aceasta este şi părerea ei: „Din păcate, de unii primari da. Sunt primari care în mod public au plecat la USL şi au susţinut candidaţii USL-ului”.

În privinţa activităţii sale pe viitor, în condiţiile în care nu a câştigat un nou mandat de parlamentar, Sulfina Barbu a declarat că urmează să se îndrept spre sectorul privat.

„Cu siguranţa mă voi duce către zona privată, acolo unde am mai fost, pe domeniile pe care le cunosc şi le ştiu, nemaiocupând nicio funcţie publică asta voi face. Cu siguranţă voi rămâne în politică pentru a reconstrui, pentru că sunt convinsă că acest Parlament este o anomalie, este un accident, această majoritate monstruoasă este împotriva oricăror reguli pentru democraţie, dat fiind numărul mare de parlamentari. Avem parlamentari mai mulţi decât Statele Unite. Fiind o anomalie sunt convinsă că cetăţenii se vor lămuri şi îşi vor schimba părerea într-un timp foarte scurt”, a menţionat Sulfina Barbu.