Sulfina Barbu, surprinsă de gestul parlamentarilor UDMR: Eu nu sunt adepta blocajelor politice

Sulfina Barbu s-a arătat surprinsă de gestul parlamentarilor de la UDMR de a nu mai lua parte la şedinţele de plen, până când nu se adoptă hotărârea de guvern privind UMF Târgu-Mureş, scrie agerpres.ro.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 11:28
Sulfina Barbu, surprinsă de gestul parlamentarilor UDMR: Eu nu sunt adepta blocajelor politice

Deputatul PDL Sulfina Barbu a precizat că partenerii de coaliţie s-au comportat precum colegii lor de la PSD şi PNL, boicotând lucrările Legislativului.

„Ca om politic, am preferat şi prefer întotdeauna dialogul, cooperarea politică. Eu nu sunt adepta blocajelor politice şi nici a blocajelor instituţionale. Pentru a mine a fost surprinzător gestul colegilor de la UDMR din cursul zilei de ieri, cu atât mai mult cu cât, iniţial, ştiam că au o şedinţă a grupurilor reunite la care vor participa şi miniştrii dumnealor. Nici vorbă că este luat în calcul un protest. Ulterior, am aflat prin intermediul mass-media. Sunt surprinsă, pentru că nu aşa se comportă UDMR-ul şi nu aşa se comportă un partener de guvernare, în general”, a declarat Sulfina Barbu.

Aceasta a spus că a fost surprinsă de decizia parlamentarilor UDMR de a nu participa la şedinţele de plen.

Potrivit deputatului PDL, înfiinţarea unui departament în limba maghiară este prevăzută în Legea educaţiei, dar acest lucru nu a fost posibil prin decizia Senatului UMF şi prin modificarea Cartei universitare, aşa cum s-a întâmplat la celelalte două instituţii de învăţământ, şi anume Babes-Bolyai din Cluj şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş.