Motociclistul împlicat în accident cu Monica Macovei, transferat la Spitalul Floreasca. Noi detalii din anchetă

Motociclistul rănit grav în accidentul în care a fost implicată şi Monica Macovei la ieșire din localitatea 2 MAI spre Mangalia a fost transferat cu un elicopter de la spitalul din Constanţa la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Între timp, ancheta în cazul accidentului fostului ministru al Justiţiei continuă. În acest caz a fost desemnat și un expert tehnic judiciar auto care va stabili dinamica accidentului.

11 oct. 2022, 12:36
Motociclistul împlicat în accident cu Monica Macovei, transferat la Spitalul Floreasca. Noi detalii din anchetă

Starea motociclistului rănit în accidentul în care a fost implicată şi Monica Macovei este în continuare gravă. Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au decis ca bărbatul de 56 de ani să fie transferat la Bucureşti. Starea lui de sănătate este în continuare gravă.

Citeşte şi: Monica Macovei, primele declarații despre accidentul rutier în care a fost implicată: „Motociclistul a intrat din plin in aripa stângă a mașinii. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă”

Între timp, poliţiştii continuă ancheta în cazul accidentului în care a fost implicată Monica Macovei. Au ridicat toate probele de la fața locului. Potrivit România TV, probele ar arăta vinovăția fostului ministru al Justiției. De exemplu, baia de ulei și radiatorul mașinii conduse de Monica Macovei s-au spart în momentul impactului, iar lichidul din interior s-a scurs pe asfalt. Acestea au fost găsite pe sensul de mers al motociclistului, adică pe contrasens. Sunt martori care spun că fostul ministru a intrat cu viteză în curbă și a intrat pe contrasens, moment în care s-a izbit de motociclist.

În plus, a fost desemnat și un expert tehnic judiciar auto care va stabili dinamica accidentului. Anchetatorii au decis ca Monicăi Macovei să i se preleveze și probe de sânge pentru a afla dacă se afla sub influența drogurilor. Până acum, însă, dosarul nu a ajuns la Parchet.

După accident, Monica Macovei a postat un mesaj pe Facebook, precizând că nu e vinovată pentru producerea accidentului.

„Mulţumesc tuturor celor care v-aţi gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de şoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea şi nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a maşinii, moment in care airbags s-au declanşat, cauciucul din stânga faţă s-a spart. Nu am pierdut controlul maşinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga faţă, maşina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetaţie. Sper ca motociclistul sa îşi revină, de câteva ore încerc sa obţin informaţii despre starea lui”, a scris Monica Macovei, sâmbătă pe Facebook.