Suma plătită de o turistă pentru un capuccino într-o cafenea. A comandat fără să se uite pe meniu, iar nota de plată a luat-o prin surprindere

Suma plătită de o femeie pentru un simplu capuccino într-un local din Viena. Aceasta a comandat fără să se uite la preț.

01 iun. 2023, 21:29
Suma plătită de o turistă pentru un capuccino într-o cafenea. A comandat fără să se uite pe meniu, iar nota de plată a luat-o prin surprindere

La finalul lunii mai, Karin Tasch, o turistă în Viena, și-a comandat un capuccino de la un local fără să se uite la preț. Când a venit nota de plată, s-a trezit cu o surpriză care a enervat-o la culme și a povestit totul în mediul online.

Citește și: Socata, cea mai râvnită băutură a verii, se vinde la prețuri neașteptate. Cât costă un pahar din această licoare în restaurantele din Capitală

După pandemia de COVID-19 și mai bine de un an de război între Rusia și Ucraina și sancțiunile ecoomice impuse țării invadatoare, s-a ajuns în punctul în care prețurile au explodat. Economia la nivel global se află într-o situație sensibilă și dificilă care a dus la creșterea ratei inflației în mai toate țările. Comercianții profită și ei de aceste scumpiri și cresc sumele pe care clienții trebuie să le plătească pentru produse și servicii. Printr-o astfel de situație a trecut și Karin.

Femeia a plătiti pentru un capuccino nu mai puțin de 6,90 euro, adică aproximativ 34 de lei.

Citește și: Carnea de pui de țară, un lux. Prețul acesteia a crescut foarte mult în ultimul an

„De obicei, nu fac asta pentru a-i face pe oameni să evite o companie anume, dar prețul acestui cappuccino e strigător la cer. Nu mai spun că a fost servit într-o cană de espresso!”, a scris Karin Tasch pe Twitter.

În România, un capuccino costă în Centrul Vechi aproximativ 20 de lei, iar cantitatea este dublă față de cea pe care a plătit-o Karin.