Carnea de pui de țară, un lux. Prețul acesteia a crescut foarte mult în ultimul an

Carnea de pui de țară este foarte căutată, mai ales de către familiile cu copii mici. Este apreciată pentru conţinutul ridicat de proteine şi aminoacizi, dar are și gust mult mai bun decât cea din supermarket.

26 mai 2023, 10:31
Carnea de pui de țară, un lux. Prețul acesteia a crescut foarte mult în ultimul an

Persoanele doresc să se bucure de gustul autentic pe care carnea de pui de ţară îl are trebuie să scoată din buzunar o sumă frumoșică. Pentru unii români carnea de pui de țară reprezintă un lux.

Citește și: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă renunți la carne. Care sunt beneficiile acestui stil de viață

Pe unele site-uri carcasa de pui de tara/ gaina de tara / cocos de tara se vinde cu 30 lei / kilogram. Greutatea pachetului variază între 2,5 kg si 3,5 kg, asta înseamnă că doritorii vor plăti între 68 lei și 105 lei pentru o bucată de carne.

La Ograda Verde carnea de pui de tara se vinde mai scump. Un pui de țară de 2 kilograme se vinde cu 92 lei bucata. Vânzătorul spune că păsările sunt hranite 100% cu cereale, au acces la tarcuri exterioare si varsta la sacrificare este de minim 90 zile.

Citește și: Cum ne afectează carnea de pui sănătatea. Numeroasele afecțiuni pe care le putem dezvolta din cauza hormonilor de creștere

Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei. Având în vedere că un curcan cântăreşte înainte de sacrificare între 8 şi 10 kilograme, preţul total pe care cumpărătorii îl scot din buzunar este cuprins între 280 şi 350 lei.

Unii producători livreză carnea de pui tranșată, păsările fiind sacrificate în ziua precedentă livrării. Un pachet piept pui de țară de 1 kilogram se vinde cu 100 lei.