Sumele sunt ireale! Care sunt salariile medicilor de la spitalul din Târgu Jiu unde o gravidă a fost operată de hernie

De curând, întreaga țară a fost șocată de un caz de la Târgu Jiu. Acolo o femeie a ajuns de urgență și a fost operată, în mod greșit, de hernie, deși ea era însărcinată în nouă.

24 aug. 2023, 11:24
Sumele sunt ireale! Care sunt salariile medicilor de la spitalul din Târgu Jiu unde o gravidă a fost operată de hernie
Sumele sunt ireale! Care sunt salariile medicilor de la spitalul din Târgu Jiu unde o gravidă a fost operată de hernie

Salariile medicilor din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu, unde o femeie însărcinată a fost în mod eronat supusă unei operații de hernie, sunt cuprinse între 13.000 și 20.000 de lei pe lună, net, conform informațiilor publicate pe site-ul instituției. În luna iulie, un medic din secția TBC a ajuns chiar la un venit de 48.530 de lei, dar în alte luni câștigul său a fost în jur de 17.000 de lei.

Citește și: Salariile infime pe care le câștigă jandarmii în România

Managerul spitalului, Dumitru Vienescu are o biografie puțin cunoscută, link-ul către CV-ul său de pe site-ul spitalului fiind inaccesibil. Cu doi ani în urmă, el a admis că soția sa, o cumnată și doi cumnați sunt subordonații săi. În 2022, soția sa, asistentă medicală cu studii superioare, avea un salariu de aproximativ 7.500 de lei pe lună, iar el ca manager câștiga în jur de 11.000 de lei pe lună. Cu toate acestea, familia Vienescu deține active semnificative pentru un angajat în sectorul public, inclusiv trei mașini, printre care un Audi, un apartament la Timișoara și o vilă de 170 mp în Târgu Jiu. Managerul a câștigat, de asemenea, 7.536 de lei la Superbet în 2022.

În 2016, posesiunile sale constau într-un apartament de 54 mp în Târgu Jiu, o Skoda din 2007 și un Fiat Punto. Înainte de a deveni director financiar-contabil al spitalului județean în 2012, soția sa era profesoară la un liceu din Târgu Jiu.

Conform informațiilor de pe site-ul spitalului, în iulie 2023, un medic primar șef de la secția de ATI avea un câștig lunar cuprins între 18.000 și 19.000 de lei, inclusiv gărzile de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Veniturile variază de la o lună la alta, probabil în funcție de numărul gărzilor efectuate. Asistentele pot avea venituri de peste 8.000 de lei pe lună lucrând la UPU, iar o moașă câștigă între 5.800 și 7.131 de lei.

În ceea ce privește incidentul, o femeie însărcinată în ultimele luni a fost supusă unei operații de hernie din greșeală de către medicii spitalului din Târgu Jiu. Pacientei nu i s-au efectuat analize sau ecografii, fiind direcționată direct către sala de operație a secției de chirurgie. Aici, i s-a administrat anestezie, iar chirurgul a început procedura. Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă în stadiu avansat și că simptomele resimțite erau legate de procesul de naștere.

Citește și: Ministrul Finanţelor, anunţul momentului pentru bugetari: Nu vor fi disponibilizări, toate salariile vor fi plătite la timp. Ce lefuri colosale se plătesc la Trezorerie