Summit cu sârmă ghimpată la Bruxelles

Clădirea Comisiei Europene din Bruxelles, unde începând de astăzi mai mulţi şefi de state se vor întâlni pentru a pune la cale salvarea monedei euro, a fost înconjurată cu sârmă ghimpată pentru a preîntâmpina eventuale proteste.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 11:33
Summit cu sârmă ghimpată la Bruxelles

Belgienii au înconjurat clădirea Comisiei Europene de la Bruxelles, cu garduri de sârmă ghimpată pentru a preîntâmpina violenţele ce se anunţă la demonstratiile ce vor avea loc în momentul în care în clădire se va discuta soarta monedei europene, arată opiniatimisoarei.ro.

În urma acestui summit, analiştii se aşteaptă la măsuri extraordinare de sprijin pentru băncile europene, printre care acordarea de împrumuturi pe o perioadă de până la 3 ani. În prezent, cea mai lungă perioadă de rambursare pentru împrumuturile oferite de Banca Centrala Europeană (BCE) sunt de până la un an. De asemenea, BCE ar putea anunţa că va accepta o gamă mai largă de garanţii pentru împrumuturi, măsură cerută recent de bancherii care nu se mai pot împrumuta pentru că nu mai au garanţiile cerute. O altă opţiune este o noua reducere a dobânzii de referinţă, măsură ce va stimula creditarea.