Summit ISTORIC în 12 Iunie: Donald Trump se întâlneşte cu Kim Jong-Un, în Singapore

Summitul istoric între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un va avea loc la 12 iunie în Singapore, potrivit unui anunţ făcut joi pe Twitter de liderul de la Casa Albă, transmit agenţiile internaţionale de presă.

10 mai 2018, 15:05
Summit ISTORIC în 12 Iunie: Donald Trump se întâlneşte cu Kim Jong-Un, în Singapore

”Întâlnirea extrem de aşteptată între Kim Jong-Un şi mine va avea loc la Singapore pe 12 iunie. Amândoi vom încerca să facem din aceasta un moment foarte important pentru pace în lume!”, a scris preşedintele SUA.

La 7 mai, cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo a anunţat că summitul Trump-Kim se va desfăşura, probabil, la mijlocul lunii iunie, în Singapore, informează Agerpres.

Citeşte şi Trump ameninţă Iranul: Se va întâmpla ceva, dacă …

Agenţia sud-coreeană de presă Yonhap relatase deja la sfârşitul săptămânii trecute că Singapore este favorit pentru a găzdui întâlnirea Trump-Kim.

Donald Trump lăsase anterior să se înţeleagă că Zona demilitarizată (DMZ), unde a avut loc la sfârşitul lui aprilie al treilea summit intercoreean, ar fi locul potrivit pentru întâlnirea sa cu Kim Jong-Un. Mongolia şi Elveţia au fost, la rândul lor, citate drept posibile gazde ale întrevederii.