Trump ameninţă Iranul: Se va întâmpla ceva, dacă ...

Publicat: Miercuri, 09 Mai 2018 21:50 // Actualizat: Miercuri, 09 Mai 2018 21:50 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele SUA, Donald Trump, a somat miercuri seară Iranul să revină la negocieri, ameninţând că, în caz contrar, "se va întâmpla ceva", iar eventuala reluare a activităţilor atomice va fi urmată de consecinţe grave.

Donald Trump a anunţat marţi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat în anul 2015 de marile puteri cu Iranul. Rusia, Uniunea Europeană şi Iranul au anunţat că vor menţinerea Acordului atomic.

Însă Donald Trump a declarat miercuri seară că regimul de la Teheran este obligat să revină la masa negocierilor, în caz contrar ameninţând cu efecte grave. Referindu-se la atitudinea regimului de la Teheran, care nu vrea renegocierea Acordului, Donald Trump a afirmat: "Vor negocia ori se va întâmpla ceva. Şi sper că nu va fi cazul".

Întrebat ce va face dacă Teheranul va relua activităţile nucleare, Donald Trump a ameninţat: "Iranul va afla; Eu aş sfătui Iranul să nu relanseze programul nuclear; i-aş sfătui cu tărie. Dacă vor face acest lucru, vor exista consecinţe grave", a avertizat Donald Trump înaintea unei şedinţe cu membrii Administraţiei de la Washington, potrivit postului i24news.tv, site-ului Politico.com şi revistei germane Focus, citată de Agerpres.

Donald Trump a anunţat marţi seară decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Donald Trump a argumentat că el lansase de mult timp avertismente în legătură cu Acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept "defectuos", "decăzut şi putred", o "ruşine" pentru el, în calitatea de "cetăţean american".

"După consultări cu aliaţii, îmi este clar că acest Acord nu poate împiedica activităţile atomice iraniene. Anunţ astăzi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian", a afirmat Donald Trump. "Imediat, voi semna un decret prezidenţial prin care voi începe reactivarea sancţiunilor contra Iranului. Pentru regimul iranian, vom reinstitui cel mai înalt nivel de sancţiuni economice. Orice naţiune care oferă ajutor Iranului în încercarea de a se dota cu arme nucleare va fi, de asemenea, sancţionată puternic de Statele Unite. America nu va fi ţinută ostatică prin arme nucleare, potrivit Agerpres.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acord atomic acord nuclear Donald Trump Iran negocieri Statele Unite SUA Teheran
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7354
RON
18 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H