Summitul care ar putea încheia războiul din Ucraina. Joe Biden, invitat de omul de încredere al lui Vladimir Putin la negocieri

Anunț neașteptat cu privire la războiul din Ucraina. Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, tocmai l-a invitat pe Joe Biden, președintele SUA, la Minsk, pentru a purta negocieri pentru încheierea conflictului dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. 

16 feb. 2023, 22:22
Summitul care ar putea încheia războiul din Ucraina. Joe Biden, invitat de omul de încredere al lui Vladimir Putin la negocieri

Aleksandr Lukașenko s-a angajat că Vladimir Putin va fi și el prezent la Minsk, pentru discuții despre pace, potrivit Agerpres.

„Dacă are dorinţă – spuneţi-i asta prin canalele dumneavoastră, noi suntem gata să-l primim la Minsk şi să discutăm serios cu el. Dacă vrea pace în Ucraina”, a declarat Aleksandr Lukașenko pentru agenția de presă din Belarus, Belta. Președintele de la Minsk.

„Şi chiar şi Putin va veni la Minsk şi atunci am putea să ne întâlnim în trei aici: doi ‘agresori’ şi un preşedinte ‘iubitor de pace’. De ce nu?”, a afirmat liderul belarus, care a promis că va trimite un avion Boeing pentru Joe Biden în Polonia, dacă președintele american va fi de acord.

 

Aleksandr Lukașenko garantează prezența lui Vladimir Putin în Belarus, dacă Joe Biden va veni la Minsk

 

Aleksandr Lukașenko a făcut declarațiile în contextul în care a fost provocat să comenteze despre vizita lui Joe Biden în Polonia.

„Avem o sumedenie de aeroporturi internaţionale. Avionul său Air Force One ar putea să aterizeze pe unul dintre ele (…)

Şi aici, în prezenţa dumneavoastră, noi trei – garantez că Vladimir Putin va veni, ne vom aşeza la masă şi vom rezolva întreaga problemă. Vom rezolva toate problemele aici. Vom asigura siguranţă şi confort”, a mai punctat Aleksandr Lukașenko.

 

Aleksandr Lukașenko, atac la adresa Poloniei

 

De asemenea, în cadrul interviului, Aleksandr Lukașenko a profitat de ocazie și a criticat Polonia, pentru sprijinul pe care-l acordă lui Volodimir Zelenski. Oficialul de la Minsk i-a descris pe polonezi drept „o hienă Europei”.

Belarusul, respectiv Aleksandr Lukașenko, este cunoscut drept un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, în conflictul cu Ucraina lui Zelenski.