Summitul UE îşi schimbă locaţia după ce clădirea „Europa” a fost evacuată din cauza emanaţiilor toxice

Summitul liderilor europeni, prevăzut pentru joi și vineri la Bruxelles, nu va mai avea loc în noul sediu al Consiliului European, din cauza unui nou incident produs miercuri în care s-au constatat emanații toxice, se menționează într-un comunicat oficial citat de AFP.

RomaniaTV.net
18 oct. 2017, 15:38
Summitul UE îşi schimbă locaţia după ce clădirea „Europa” a fost evacuată din cauza emanaţiilor toxice

Ca măsură de precauție, reuniunea se va desfășura în fostul sediu al Consiliului European, Justus Lipsius, la 100 de metri de noua clădire ‘Europa’, unde se află sediul principal al Consiliului UE și al cel al Consiliului European. Această clădire a fost afectată miercuri pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână de emanații toxice care au provocat mai multor angajați intoxicații ușoare.

Vinerea trecută 20 de persoane au fost intoxicate în această clădire ca urmare a unor emanații toxice provenite din bucătării și atribuite unei reacții chimice între două produse de curățenie industrială. În urma acelui incident sediul Europa a fost evacuat pentru prima dată.

Incidentul de miercuri a avut ca sursă tot bucătăriile, de unde un fum toxic a pătruns în sistemul de ventilație al clădirii. Prin urmare, acest sediu a fost din nou evacuat, iar angajații au fost mutați temporar în clădirea Justus Lipsius, sediul unde se desfășurau summiturile europene înaintea construcției clădirii Europa, inaugurată în decembrie 2016.

CITEŞTE ŞI Sediul Uniunii Europene a fost închis din nou din cauza unor emanaţii toxice