Şumudică s-a întors la Astra: Nu vin ca Mourinho, să câştig titlul, dar vreau în Europa

Marius Şumudică a fost prezentat oficial, marţi, la ora 17.00, că antrenor al echipei de fotbal Astra Giurgiu. El îl înlocuieşte pe Dorinel Munteanu, care şi-a încheiat marţi dimineaţă raporturile contractuale cu gruparea giurgiuveană.

28 apr. 2015, 13:32
Şumudică s-a întors la Astra: Nu vin ca Mourinho, să câştig titlul, dar vreau în Europa

Antrenorul Dorinel Munteanu şi-a prezentat demisia după eşecul cu Gaz Metan Mediaş, iar astăzi conducerea clubului a decis numele noului antrenor: Marius Şumudică”, se arată într-un comunicat al clubului Astra Giurgiu.

Şumudică a condus deja primul antrenament al Astrei, după ce a fost prezentat oficial, alături de staff-ul sau, compus din Bogdan Andone şi Cristian Petre.

Dorinel Munteanu preluase echipa în data de 4 martie, după plecarea lui Oleg Protasov şi a condus echipa între etapele 20-28, înregistrând un bilanţ de două victorii, trei egaluri şi patru eşecuri. Munteanu a lăsat echipa tot pe locul 5, pe care o găsise, vicecampioana neavând nicio victorie în ultimele şase partide (trei egaluri, trei eşecuri).

Citeşte şi Autogolul în prelungiri care o poate retrograda pe Ceahlăul. Rezultatele etapei a 28-a şi clasamentul

Şumudică (44 ani) a antrenat-o în acest sezon pe Concordia Chiajna, dar a fost demis pe 5 aprilie, după 1-1 cu FC Braşov pe teren propriu, în etapa a 24-a. El a confirmat mutarea, declarând pentru prosport.ro: „E o provocare pentru mine, mă leagă ceva de domnul Niculae, am avut o prietenie cu acest om şi îl ajut la greu. E un gest de omenie. Ştiu că e un moment greu, nu vin ca Mourinho să câştig titlul, dar vreau să ne calificăm în Europa„.

Fostul atacant al Sportului şi al Rapidului a mai antrenat-o pe Astra pe vremea când echipa juca la Ploieşti. Şumudică are ocazia de a debuta joi, în deplasare cu Petrolul Ploieşti, în etapa a 29-a.