Sunt DOAR 6 tipuri de ego. Si fiecare om are unul singur. Afla-l pe al tau!

De cate ori n-am auzit: „Se lasa condus de ego", ori „Egoul nu-i permite sa faca pasul in spate". Dar ce este acest ego? Din punct de vedere psihologic, egoul este capacitatea de a pastra integritatea fizica, functionalitatea si autonomia individului.

RomaniaTV.net
06 apr. 2019, 07:56
Sunt DOAR 6 tipuri de ego. Si fiecare om are unul singur. Afla-l pe al tau!

Insa, in ego avem teama de viitor, si mai ales de spectrul mortii, teama de moarte fiind una universala. In general, egoul se dezvolta in timpul copilariei.

Trebuie spus si ca exista 6 tipuri de ego, iar fiecare om are unul singur. Iata caracteristicile fiecaruia.

1. Ego jucaus
Esti o persoana buna, plina de compasiune care doreste sa serveasca umanitatea si sa le aduca bucurie si sa impartaseasca cu ei cunostintele si experienta sa de viata, spiritul artistic si creativ. Esti o persoana idealista, cu o imaginatie bogata, intuitiva si spirituala. Cauti adevarul spiritual si, cel mai adesea, il si gasesti. Esti vizionar si ii inspiri pe ceilalti. Daca nu reusesti sa iti atingi potentialul, vei deveni un visator sau iti vei folosi in mod gresit puterea.

2. Ego independent
Esti o persoana logica directa, serioasa. Esti un introvertit care pune mare pret pe onestitate si integritate. Respecti regulile si traditiile si te astepti ca si ceilalti sa procedeze la fel. Ai un simt al umorului special care te transforma intr-un adevarat personaj.

3. Ego reactiv
Esti concentrat pe lumea interioara si dai foarte multa atentie simturilor tale. Esti atent la modul in care lucrurile arata, suna, miros si ce gust au. Nimic nu-ti scapa din vedere. Vrei sa ti se respecte spatiul personal, insa esti extrem de loial prietenilor apropiati. Chiar daca pari o persoana increzatoare in fortele tale, in adancul sufletului este sensibil si fragil.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.