Sunt peleții din lemn soluția pentru schimbările climatice?

Pe măsură ce timpul trece, oamenii par să fie din ce în ce mai preocupați de efectele pe care modul în care interacționează cu mediul înconjurător le poate avea asupra planetei. Așa se explică de ce soluțiile cele mai căutate la momentul actual sunt cele care cresc nivelul de calitate al vieții, fără a pune în pericol natura.

29 iun. 2022, 12:58
Sunt peleții din lemn soluția pentru schimbările climatice?

Una din aceste soluții este cea care implică utilizarea peleților pentru încălzirea locuinței. Aceștia sunt obținuți prin uscarea și presarea rumegușului, iar în timpul procesului de ardere a lor se obține o cantitate mică de cenușă, care la rândul ei poate să fie folosită pe post de îngrășământ. Nimic nu este aruncat, așa că mediul înconjurător nu va avea de suferit.

Un alt avantaj pe care oamenii îl vor observa destul de repede la peleți este faptul că vor economisi bani. Prețurile celorlalte surse de energie au suferit schimbări drastice pe parcursul existenței lor, dar prețul peleților a fost unul constant. Toți oamenii își doresc produse în care să poată avea încredere, la un preț accesibil, care să nu-i pună într-o situație delicată din punct de vedere financiar și să fie ușor de folosit, iar peleții bifează toate aceste avantaje.

Iată de unde îți poți cumpăra peleți de calitate pentru a susține mediul înconjurător!

Persoanele interesate să folosească peleți în locuința lor vor putea să opteze pentru produsele de la compania Tomibena. Clienții au parte de o garanție nelimitată, dacă rezultatul final nu îi mulțumește, chiar și în cazul în care folosesc cinci saci de peleți. Costul transportului o să varieze în funcție de județul în care urmează să ajungă comanda de peleți, iar cantitatea minimă pentru care o persoană poate opta este de 66 de saci.

Produsul prezentat pe site aparține companiei austriece HS Timber Group, iar peleții au un diametru de 6 mm și o lungime de 20-45 de mm. Datorită dimensiunii lor, sunt ușor de depozitat și nu trebuie să li se acorde o atenție specială pentru a evita deteriorarea lor cu timpul.

Cum arată viitorul peleților în România? Dar în lume?

Viitorul pare să fie unul foarte optimist pentru peleți, mai ales pentru că țări de pe toate continentele fac eforturi semnificative pentru a promova ideea de sustenabilitate. Acest concept presupune susținerea vieții oamenilor printr-o exploatare rațională și limitată a resurselor planetei.

Spre exemplu, în Germania, succesul peleților s-a văzut încă din momentul în care folosirea lor a fost introdusă. În Marea Britanie, oamenii din spatele centralei electrice Drax, au făcut în așa fel încât cazanele care funcționau, de obicei, pe bază de cărbune, să folosească peleți din lemn. Obiectivul declarat al lor este ca până în anul 2030 să se ajungă la o valoare negativă a carbonului produs.

În cele din urmă, toți oamenii care sunt preocupați de soarta mediului înconjurător și implicit a planetei, caută metode prin care să producă mai puține efecte negative, iar una din ele este utilizarea peleților pentru încălzirea locuinței lor.