Supă de legume cu găluște de post. Rețeta secretă a bunicii Constanța pe care o vei adora. E mult mai gustoasă decât cea de pasăre

Suntem în Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante și mai lungi posturi din an, iar majoritatea românilor încearcă în această perioadă să se abțină de la consumul de carne și produse de origine animală. Timp de 40 de zile, până la Crăciun, mâncărurile de dulce sunt înlocuite cu cele de origine vegetală, iar dacă și tu ții post și nu știi ce să mai mănânci în această perioadă noi te vom ajuta cu o rețetă simplă și extrem de delicioasă de supă cu legume cu găluște de post.

28 nov. 2023, 12:43
Supă de legume cu găluște de post. Rețeta secretă a bunicii Constanța pe care o vei adora. E mult mai gustoasă decât cea de pasăre
Supă de legume cu găluște de post. Rețeta secretă a bunicii Constanța pe care o vei adora

Supă de legume cu găluște de post. Rețeta secretă a bunicii Constanța pe care o vei adora. Această rețetă îi aparține bunicii Constanța din Argeș și cu greu am reușit să o convingem ca să ne-o dea, însă, tot efortul a meritat pentru că este fabuloasă, mult mai bună decât cea de pasăre.

Citește și Locul în care poţi mânca două feluri cu doar 9 lei. O ceafă de porc la tavă costă 5,72 lei, iar supa cu găluşte 3,64 lei

Supă de legume cu găluște de post. Rețeta secretă a bunicii Constanța pe care o vei adora

Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile bunicii Constanța, iar la final vei avea cea mai gustoasă supă de legume de post pe care ai mâncat-o vreodată.

Ingrediente: 

  • 2 morcovi:
  • 1 ardei gras;
  • 2 cepe medii;
  • 1 păstârnac;
  • 1 țelină;
  • 1 liguriță de condimente (knorr,maggi, delikat, în functie de preferințele fiecaruia);
  • 1 legătură de pătrunjel verde sau leuștean;
  • 50 de ml ulei;
  • 2 linguri de făină;
  • 4 linguri de gris;
  • sare și piper după gust;
  • 5 linguri de apă.

Mod de preparare: 

Pentru început, adaugă într-o oală doi litri de apă cu puțină sare și pune-o la fiert. Între timp, spală, curăță și toacă mărunt legumele și pune-le să fiarbă.

După, adaugă după gust condimente peste legumele care fierb, pune și câteva picături de ulei și lasă totul să clocotească.

Cât timp fierb bine legumele, ocupă-te de prepararea găluștelor.

Pune într-un bol făina, grișul, sarea și piperul și adaugă apa. Amestecă totul până când totul se va transforma într-o pastă groasă.

După ce au fiert toate legumele, pune în supă câte o lingură din compoziția pentru găluște.

Lasă totul să fiarbă pentru încă 5-10 minute și pune peste verdeața tocată mărunt și stinge focul.

La final las-o să se răcească puțin si e numai bună de servit.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.

Creștinii țin 40 de zile de post în amintirea postului lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

Dacă și tu vrei să ții acest post și nu știi ce mâncăruri să pregătești, noi ne-am gândit ca pe tot parcursul Postului Crăciunului să îți oferim diverse idei de rețete simple și delicioase cu care să îți bucuri papilele gustative. Rămâi pe România TV.net pentru a descoperi cele mai bune rețete de post.

Citește și Secretul celor mai pufoase găluște. Urmează sfaturile gospodinelor cu experiență pentru a nu ți se sfărâma