Supa de oase, un superaliment pe care trebuie să îl consumi atunci când ești răcit! Este un leac excelent pentru imunitate

Supa de oase este considerată un superaliment, deoarece este foarte bogată în substanțe nutritive, iar strămoșii noștri foloseau acest leac pentru a-și întări imunitatea. Dacă vom consuma această supă atunci când suntem răciți, vom observa că starea de sănătate se va ameliora rapid.

11 ian. 2023, 08:59
Supa de oase, un superaliment pe care trebuie să îl consumi atunci când ești răcit! Este un leac excelent pentru imunitate

Supa de oase este unul dintre cele mai vechi preparate culinare din lume! Este un leac pe care strămoșii îl foloseau pentru a-și întări imunitatea, deoarece conține foarte multe vitamine și minerale importante.

Acest tip de supă este considerată un superaliment, deoarece este extrem de sănătoasă și sățioasă, care are foarte multiple beneficii. Așadar, supa de oase nu este doar un aliment, ci un medicament care ajută la tratarea răcelilor.

Citiți și: Reţeta de supă antibiotic. Susține ficatul, previne boala Alzheimer și scade tensiunea

Supa de oase, preparatul ideal pentru vremea rece, care ajută la calmarea simptomelor de răceală

”Supa de oase este cunoscută din bunici şi străbunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre. Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de oase”, a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață, la Antena 3 CNN.

Gelatina formată în urma fierberii îndelungate a oaselor reduce durerile dar și inflamația. Specialiștii recomandă supa de oase în mod special pentru durerile cauzate de gută, durerile musculare cauzate de febră în cazul răcelilor sau gripei ori cele cauzate de reumatism și artrită.

”Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale”, a adăugat Oana Trifu.

Supa de oase mai ajută la sănătatea intestinului subțire și susține o digestie sănătoasă. Intestinul subțire este important, pentru că acolo se află 80% din sistemul imunitar.

Cum se prepară corect supa de oase, leacul excelent pentru imunitate

”Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de oase.

Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa.

Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită.

Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm – gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatină și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingrediente pe care le puneți în mod normal în supă”, a explicat Oana Trifu.

Pentru a obține o supă de oase plină de nutrienți este bine să folosiţi o varietate de oase, cartilaje şi pielea. Se pot folosi oase de vită, miel, pasăre, pește, porc sau o combinație a acestora.

”Ceea ce este extraordinar la supa de oase e că rezistă la frigider, puteți să o consumați pe tot parcursul săptămânii. Este un aliment sănătos, este un aliment pe care îl avem imediat la îndemână”, mai spune Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață.

Citiți și: Supă picantă de creveţi. Reţeta senzaţională a lui Jamie Oliver