Supa de usturoi, aliatul care te ajută să învingi răceala, gripa şi…

Astăzi îţi prezentăm o reţetă specială de supă de usturoi. Această supă se prepară cu 52 de căţei de usturoi, iar datorită beneficiilor acestei legume, organismul tău va putea să lupte mai bine împotriva răcelii, gripei şi virusurilor.

RomaniaTV.net
17 nov. 2015, 13:33
Supa de usturoi, aliatul care te ajută să învingi răceala, gripa şi…

Uită de vaccinul antigripal. O supă care se bazează pe mai mult de 50 de căţei de usturoi, ceapă, cimbru şi lămâie va distruge aproape orice virus care intră în organismul tău şi te va ajuta să lupţi împotriva răcelii şi gripei.

Dacă vrei să faci faţă cu brio sezonului rece şi să ţii la distanţă răceala şi gripa, usturoiul este unul dintre cei mai puternici aliaţi pe care îi poţi avea. Usturoiul şi-a câştigat reputaţia de aliment care distruge virusurile datorită unei substanţe chimice, numită alicină, care este responsabilă de mirosul înţepător al usturoiului.

Alicina şi beneficiile sale incredibile

Un studiu recent de la Universitatea Washington State arată că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele clasice când vine vorba de a lupta îmbotriva bolilor. Atunci când usturoiul este pisat sau mărunţit, el produce alicina prin intermediul unei reacţii enzimatice.

Citeşte şi  Cum să mănânci usturoi fără să-ţi miroasă apoi gura

Cercetările arată că alicina ajută la scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale şi, în acelaşi timp, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul, de asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză (întărirea arterelor). Compuşii din această legumă ucid multe microorganisme, printre care bacteriile şi virusurile care provoacă durerile de ureche, gripa şi răcelile.

Reţeta pentru supă de usturoi, modificată astfel încât tu să te poţi bucura de mai multe beneficii.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.