Super afacere. El este românul care și-a cumpărat 3 garsoniere în 10 ani, cu o investiție aproape de 0. Cum a reușit să facă asta

Românii au devenit din ce în ce mai interesați de investiții. Unii tranzacționează la bursă, alții au intrat în „universul crypto". De asemenea, investițiile în imobiliare rămân de actualitate. 

25 mart. 2023, 11:17
Super afacere. El este românul care și-a cumpărat 3 garsoniere în 10 ani, cu o investiție aproape de 0. Cum a reușit să facă asta

Garsonierele date la închiriat reprezintă o sursă liniștită de venit, oarecum constant, care poate oferi o bătrânețe liniștită, cu atât mai mult în contextul în care viitorul sistemului de pensii se anunță din ce în ce mai negru. O demonstrează din plin Cristian Istrătescu, un investitor român.

Micul afacerist în imobiliare a intrat în business cu aproape zero euro, raporat la întreaga valoare a locuințelor. Acum, imobilele se achită una pe cealaltă. Acum, Istrătescu oferă consultanță pentru cei care vor să-i urmeze modelul.

 

Investiții inteligente. Românul care a înțeles cum funcționează banii și afacerile cu băncile

 

El a intrat în domeniul imobiliarelor în 2009 şi, de atunci, cumpără şi închiriază proprietăţi pe bandă rulantă.

„De teamă că o să ajung la pensie, văzându-i pe bunicii şi părinţii mei că nu se ajung cu banii, am zis OK, e cazul să fac ceva. Mi-am propus să iau trei garsoniere prin credit, în decursul a zece ani de zile. Am zis că dacă iau câte una la trei ani asta înseamnă doar să strâng avansul pentru acea proprietate”, a transmis investitorul.

Toate garsonierele reprezintă surse de venit pasiv – investiții pe termen lung, pentru că sunt închiriate.

„La început, pentru că o să avem rată, diferenţa dintre chirie şi rată poate să ajungă undeva între 50 şi 100 de euro. Adică să plătim o rată de 1.000 de lei, să avem o chirie de 1.500 de lei”, a explicat Cristian Istrătescu, pentru Observator.

Investițiile în imobiliare se numără printre preferatele românilor.

„Este un business preferat de români. Este predictibil, este sigur. Clientela este mixtă. Avem studenţi, avem corporatişti, avem medici rezidenţi dacă sunt spitale în zonă”, a precizat Alexadru Adam, agent imobiliar.