Super-eroi în viaţa reală: 7 oameni cu puteri incredibile VIDEO

Cu atâtea filme cu super-eroi în jurul nostru, cum ar fi Spiderman sau Hulk, ne-am obisnuit să vedem oameni cu abilități speciale doar în operele de ficțiune. Dar oamenii cu abilități uimitoare există de fapt şi în viața reală. Mai jos este o listă cu 7 dintre aceşti oameni uimitori!

17 feb. 2013, 07:17
Super-eroi în viaţa reală: 7 oameni cu puteri incredibile VIDEO

Creierul Incredibil (Daniel Tammet)

Daniel Tammet este un savant autist britanic cu o afinitate extraordinară pentru calcule matematice, o memorie excepţională şi o capacitate de învăţare a limbilor ieşită din comun, potrivit Oddee.com. El s-a născut cu epilepsie congenitală. Daniel experimentează culori asociate numerelor şi senzații într-o formă bine documentată de sinestezie. Detaliile şi specificitatea imaginii mentale ale lui Tammet sunt unice. În mintea lui, spune el, fiecare număr de până la 10.000 are forma sa unică şi  el poate „vedea” rezultatele calculelor ca peisaje, și poate „simţi” dacă un număr este prim sau compus. El a descris imaginea vizuala a numărului 289 ca fiind deosebit de urâtă, 333 ca fiind deosebit de atractivă, și valoarea Pi extrem de frumoasă. Tammet nu numai că descrie verbal aceste viziuni, dar creează, de asemenea, opere de artă, în special picturi în acuarelă, cum ar fi pictura valorii Pi.

Tammet deţine recordul european pentru memorarea și recitarea lui Pi în 22,514 cifre în cinci ore. El vorbește, de asemenea, o varietate de limbi, inclusiv engleză, franceză, finlandeză, germană, spaniolă, lituaniană, română, limba estonă, islandeză, galeză și esperanto. Îi place în special limba estonă, pentru că este bogată în vocale. Tammet vrea să creeze un nou limbaj numit Manti. Tammet este capabil să înveţe noi limbi foarte repede. Pentru a demonstra acest lucru pentru Channel Five, Tammet a fost provocat sa înveţe islandeza într-o săptămână. Șapte zile mai târziu, el a apărut la televiziune islandeză vorbind în islandeză, iar instructorul său de limbă islandeză a spus că abilitatea sa „nu este umană.”

Băiatul cu vedere sonară (Ben Underwood)

Ben Underwoodtaught este orb. Ambii ochi au i-au fost operaţi şi eliminaţi din cauza cancerului, atunci când el avea doar 3 ani. Cu toate acestea, el joacă baschet, se plimbă pe bicicleta și trăiește o viață destul de normală. El a învățat singur să utilizeze ecoul pentru a se mişca. El se descurcă fără ghid canin şi fără baston. Ben se folosește doar de sunet pentru a se deplasa. Ben face un click pe un sunet scurt, care ricoșează înapoi de la obiecte. Uimitor, urechile sale percep ecourile care îi spun unde sunt poziţionate obiectele. El este singura persoană din lume care nu vede dar se deplasează cu ajutorul ecoului, ca un sonar sau un delfin.

Băiatul de cauciuc (Daniel Browning Smith)

Deţinătorul a cinci recorduri Guiness, „Rubberboy” este omul cel mai flexibil din lume şi probabil cel mai faimos contorsionist. El a jucat baschet profesionist şi baseball și a apărut la Tonight Show cu Jay Leno, Sport ESPN Center, Oprah Winfrey, Cirque du Soleil, Discovery Channel, Men in Black 2 , HBO Carnivale şi CSI: NY. Daniel îşi dislocă brațele pentru a trece printr-o racheta de tenis neracordată. El face răsuciri și acrobații unice în lume.

Mănâncă-tot (Michel Lotito)

Michel Lotito (născut în 1950) este un artist de stradă francez, cunoscut drept consumator de obiecte nedigerabile și este cunoscut sub numele de Mănâncă-tot (Monsieur Mangetout). Performanţele lui Lotito includ consumul de metal, sticlă, cauciuc și așa mai departe, cum ar fi bicicletele, televizoarele, un Cessna 150, și elementele mai mici, care sunt dezasamblate, tăiate şi ingerate prin înghițire. Aeronava a fost „mâncată” între anii 1978 – 1980. El a început sa mănânce materiale neobișnuite în copilărie. Lotito nu suferă de efecte negative din cauza dietei lui, chiar și după consumul de materiale considerate, de obicei, otrăvitoare. El are, se pare, un stomac și un intestin cu pereți extrem de groşi, și acidul său digestiv este neobișnuit de puternic, permițându-i să digere o anumită parte a meselor metalice.

Regele Dinţilor Puternici (Rathakrishnan Velu)

Pe 30 august 2007, în ajunul Zilei Independenței de 50 de ani a Malaeziei, Rathakrishnan Velu (sau Raja Gigi, așa cum este cunoscut pe plan local), a bătut propriul record mondial pentru tragerea trenului cu dinții, de data aceasta cu 6 vagoane atașate, cu o greutate totală de 297.1 tone, pe o distanță de 2,8 metri. Raja Gigi a învăţat o tehnică de concentrare a puterilor sale în orice parte a corpului de la un guru indian, la frageda vârstă de 14 ani.

Omul magnetic (Liew Thow Lin)

Liew Thow Lin, un antreprenor de 70 de ani, pensionar din Malaezia, a ajuns recent la știri după ce a reuşit performanţa de a trage o maşină douăzeci de metri de-a lungul unei suprafețe plane, prin intermediul unui lanț de fier cuplat la o placă de fier de pe stomacul lui. El spune că a descoperit că are capacitatea uimitoare de a face obiectele să se lipească „magnetic” de pielea lui, iar acum el a adăugat tracţiunile la repertoriul său. După ce a citit un articol despre o familie din Taiwan care avea o astfel de putere, el spune că a luat mai multe obiecte de fier și le-a pus pe abdomen și, spre surprinderea lui, toate obiectele, inclusiv un fier de călcat, s-au lipit de piele și nu au căzut. Deoarece acest talent este, de asemenea, prezent la trei dintre fiii săi şi la doi nepoţi, el crede că e ereditar.

Regele Torturii (Tim Cridland)

Tim Cridland nu pare să simtă durerea la fel ca restul oamenilor. El i-a uimit pe toți prin înfigerea acelor în brațe, fără ezitare și alte acte terifiante pe care le efectuează pentru publicul din toată America. Testele științifice au arătat că Tim poate tolera niveluri mult mai ridicate de durere decât este omenește posibil. El explică asta prin faptul că, prin folosirea minții asupra corpului, el este capabil de să înfigă ţepuşe prin trupul său și să suporte căldură extremă și frig, scăpând nevătămat.