Super-performanță! Alexia Tatu câștigă finala 100% românească U14 de la Wimbledon

În cadrul competiției de la Wimbledon destinate copiilor de 14 ani, româncele Alexia Tatu și Diana Soare s-au întâlnit în marea finală. Prima dintre ele a reușit să câștige, până la urmă, ultimul act al competiției londoneze.

10 iul. 2022, 23:44
Super-performanță! Alexia Tatu câștigă finala 100% românească U14 de la Wimbledon

Primul set a fost unul foarte echilibrat, pe care, până la urmă, Alexia Tatu a reușit să îl câștige în cele din urmă, după ce s-a ajuns la tie-break.

În partea a doua, tot ea a fost la conducerea partidei, astfel că a reușit să își adjudece și setul al doilea, câștigând astfel trofeul de Grand Slam de la Wimbledon, inaugurat în acest an.

Wimbledon U14 s-a aflat la prima ediție la prima ediție

Începând din 2022, Wimbledon a organizat și o întrecere între sportivii Under-14, unde au luat parte 16 jucătoare. Turneul de junioare a fost dominat, încă de la stat, de cele două românce.

Alexia Tatu a câștigat grupa A cu trei victorii în trei partide și a învins-o în semifinală pe jucătoarea din Argentina, Sol Ailin Larraya Guidi, cu scorul de 6-0, 6-3.

Citește și: Novak Djokovic a câştigat pentru şaptea oară turneul de la Wimbledon. Are 21 de titluri de Grand Slam

Totoodată, Andreea Diana Soare a câștigat în grupă, meciurile cu Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4, și cu Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3. În semifinale, Andreea Soare s-a impus în fața britanicei Isabelle Britton, scor 6-0, 7-5.

Novak Djokovici s-a impus la simplu

Novak Djokovic, 3 ATP, a câştigat, duminică, pentru a şaptea oară turneul de grand slam de la Wimbledon. Sârbul l-a învins în finală pe australianul Nick Kyrgios, 40 ATP, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6.

Sârbul a mai câştigat turneul de la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021. De asemenea, a jucat în finală şi în 2013, însă atunci a fost învins de Andy Murray. Acesta este ala 21-lea titlu de grand slam din cariera lui Novak Djokovic, cu unul mai puţin decât Rafael Nadal.

Nick Kyrgios a jucat în premieră în finala unei turneu de Grand Slam. Până la Wimbledon 2022, australianul nu reușise să treacă de faza sferturilor de finală în Grand Slam-uri, la simplu.

Novak Djokovic câștigă al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon și îl egalează pe americanul Pete Sampras la numărul de trofee adjudecate în Grand Slam-ul londonez. Doar Roger Federer, cu 8 titluri la Wimbledon îi întrece pe cei doi.

Citește și: David Popovici, campion european şi la 100m liber. A terminat CE de JUNIORI cu 4 X AUR + 1 ARGINT

Înainte de meci, Novak Djokovic și Nick Kyrgios au pus un pariu amuzant! Pierzătorul va trebui să facă cinste într-un club! Nick Kyrgios a inițiat dialogul cu Novak Djokovic pe Instagram:

„Suntem prieteni acum?”. „Dacă mă inviți la un suc sau la o cină, accept. P.S.: Plătește câștigătorul de mâine”, a glumit Novak Djokovic , iar replica lui Nick Kyrgios nu s-a lăsat așteptată: „Batem palma! Să ieșim într-un club și s-o facem lată!”.